Ga naar de inhoud

Groene aanslag verwijderen

Als de winter voorbij is en het voorjaar is aangebroken is het weer tijd om groene aanslag te verwijderen. Voornamelijk na natte en zachte winters krijgen algen vrij spel om zich te verspreiden en te ontwikkelen. Je vlonder, terras, muren, tegels en balkon worden getrakteerd op een dikke laag groene aanslag. Erg vervelend! Gelukkig zijn er diverse manieren om groene aanslag te verwijderen, bijvoorbeeld met groene zeep, azijn of baking soda. Zodoende kun jij tijdens lekkere zonnige dagen weer in een tuin of op een balkon vertoeven dat er weer prachtig uitziet. In dit artikel gaan we in op de diverse manieren waarop jij de groene aanslag kunt verwijderen. Met behulp van onze praktische tips klaar jij het klusje binnen no time!

Inhoudsopgave

Groene aanslag verwijderen azijn

Hét aangewezen schoonmaakmiddel om duurzaam te kunnen schoonmaken is uiteraard: natuurlijk azijn. Met azijn kun jij op eenvoudige wijze groene aanslag verwijderen. Veeg je terras, oprit of balkon eerst goed schoon, zorg dat er geen bladeren of ander vuil meer ligt. Vul vervolgens een emmer met 1 liter water en 1 liter natuurlijk azijn. Vervolgens schrob je de gehele bestrating van voor tot achter. Zorg dat je goed schrobt. Laat dit vervolgens intrekken en opdrogen. Tip: het verwijderen van groene aanslag met azijn werkt het beste op een zonnige dag, want zo kan het goed intrekken en opdrogen. De weken erna zal de groene aanslag en de mos langzaam verdwijnen. Blijven er hardnekkige vlekken achter? Dan kun je deze nog even inspuiten met een plantenspuit met water en azijn.

Groene aanslag verwijderen groene zeep

Een andere techniek is het verwijderen van groene aanslag met behulp van groene zeep. Maak een sopje van lauw water in combinatie met groene zeep, zorg ervoor dat je 5 eetlepels groene zeep per 10 liter water verwerkt. Giet het sopje over je bestrating of balkon en laat dit vervolgens een uur goed intrekken. Pak een harde bezem en veeg de bestrating of het balkon hiermee goed schoon. Overigens is dit mengsel ook een goede manier om groene aanslag te verwijderen van (onbehandeld) hout. Giet het sopje over het hout heen en schrob met een harde borstel het hout schoon. Groene aanslag verwijderen met zeep is niet enkel effectief, maar ook nog eens duurzaam! Groene zeep is namelijk volledig afbreekbaar. 

Groene aanslag verwijderen met soda

De volgende manier om groene aanslag te verwijderen is om soda te gebruiken. Wat je moet doen is het onderstaande.

  1. Maak een sopje door 5 eetlepels soda te mengen met 5 lepels groene zeep en 10 liter heet water.
  2. Het sopje giet je over de plek waar de groene aanslag verwijdert moet worden en verdeel het sopje met een harde bezem over de plek. 
  3. Laat het een uurtje inwerken en spoel vervolgens de plek af met water. 


Voila! De groene aanslag is weg! Ook het verwijderen van groene aanslag met baking soda is een duurzame methode. Het goedje bestaat uit natriumbicarbonaat en is gemaakt van 100% natuurlijke middelen.

Liever kijken hoe je groene aanslag verwijdert?

Bekijk dan dit filmpje van LibelleTV.

Groene aanslag verwijderen hout

Is je hout aangetast door de groene aanslag? Geen zorgen: je kunt eenvoudig groene aanslag verwijderen van hout. Hiervoor heb je baking soda of groene zeep nodig. 

Groene zeep
Voor de schoonmaak van tuinmeubelen werkt groene zeep het beste. Hiermee kun je niet enkel groene aanslag, maar ook lichtelijk vuile plekken verwijderen van tuinmeubelen. Groene zeep is niet schadelijk voor het hout en ook niet voor het milieu. Maak een sopje van groene zeep en water en schrob met een zachte borstel de aanslag van het hout. Laat het goed opdrogen, zodat er geen vochtige plekken overblijven. 

Baking soda
Naast groene zeep kun je ook baking soda gebruiken bij het verwijderen van groene aanslag van hout. Dit is voornamelijk handig bij het schoonmaken van grote oppervlakken. Vul een emmer met warm water en voeg ongeveer 2 tot 3 scheppen baking soda toe. Schrob de aanslag vervolgens van het hout. Overigens kun je ook groene zeep aan dit goedje toevoegen.

Groene aanslag verwijderen zonder te schrobben

Wil jij groene aanslag verwijderen zonder te moeten schrobben? Volg dan het onderstaande stappenplan en je bent zo van je groene aanslag af. 

  • Vul een emmer met 10 liter heet water.
  • Schep 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in het hete water en meng dit goed door elkaar.
  • Verdeel het sopje over de plek waar de groene aanslag verwijdert dient te worden. 
  • Met behulp van een harde bezem kun je het sopje verdelen over de plek, zodat de hele plek goed gereinigd kan worden.
  • Laat dit inwerken en spoel de plek vervolgens af met water. Je zult zien dat de groene aanslag verwijdert is en je hebt hier niet voor hoeven te schrobben.

Vind je dit artikel over het verwijderen van groene aanslag leuk? Deel het dan via de onderstaande socials.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Wil je meer interessante artikelen lezen? Bekijk dan ook eens naar: