Home » Motiverende positieve spreuken

Motiverende positieve spreuken

Inhoudsopgave:

Ben jij op zoek naar motiverende en positieve spreuken om in een positieve mindset te komen? Dan ben je bij Live Life Green aan het juiste adres. Het delen van quotes waarbij je gemotiveerd raakt en positieve gevoelens krijgt is met de opkomst van social media steeds populairder geworden. Dat is niet zonder reden, want uit onderzoek van Georgia Institute of Technology blijkt dat het delen van motiverende en positieve spreuken werkt. 

In het onderzoek stelden 700 deelnemers persoonlijke doelen op om een X-aantal kilo’s af te vallen. Elke deelnemer hield zijn of haar resultaten bij met de fitness-app MyFitnessPal. Via hun Twitter-accounts plaatsten zij berichten over hun voortgang. Onderzoekers keken naar de relatie tussen hun geplaatste berichten en hun voortgang qua doelen. Hierbij keken ze naar het effect dat hun gedrag op social media heeft gehad op hun resultaten. 

Hieruit bleek dat de personen die motiverende positieve spreuken deelden meer resultaat boekten dan degenen die dit niet deden. Hierbij deelden zei teksten als: ‘If you’re not failing you’re not trying hard enough’. 

Wij bij Live Life Green wensen iedereen een positieve mindset toe bij het bereiken van zijn of haar doelen en daarom hebben wij een overzicht gemaakt van motiverende positieve spreuken. 

Korte motiverende positieve spreuken

We beginnen met de korte motiverende positieve spreuken. Hieronder vind je een lijst met quotes die kort maar krachtig zijn. 

 1. Als je het kunt dromen, kun je het doen.
 2. Je zult nooit winnen als je nooit begint.
 3. Problemen zijn geen stoptekens, het zijn richtlijnen.
 4. Als je gisteren bent gevallen, sta dan vandaag op.
 5. Om te slagen, moeten we eerst geloven dat we het kunnen.
 6. Het lijkt altijd onmogelijk tot het gedaan is.
 7. Begin waar je bent. Gebruik wat je hebt. Doe wat je kunt.
 8. Elke uitgang is een ingang ergens anders.
 9. Je kunt nooit opgeven. Winnaars geven nooit op, en opgevers winnen nooit.
 10. Je kan de persoon die nooit opgeeft gewoon niet verslaan.
 11. Een manier om de vaart erin te houden is steeds grotere doelen te stellen.
 12. Doorzettingsvermogen is 19 keer falen en de 20e keer slagen.
 13. Wat je ook doet, doe het goed.
 14. Iemand die nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd.
 15. Geloof dat je het kunt en je bent halverwege.


Lange motiverende positieve spreuken

Heb jij niet genoeg aan een korte quote? Dan hebben we ook een lijst met lange motiverende positieve spreuken voor je opgesteld. 

 1. Volg je dromen, werk hard, oefen en heb doorzettingsvermogen. Zorg ervoor dat je gevarieerd eet, voldoende beweegt en een gezonde levensstijl aanhoudt.
 2. Wat je ook wilt in het leven, andere mensen zullen het ook willen. Geloof genoeg in jezelf om het idee te accepteren dat je er evenveel recht op hebt.
 3. Als je je eigen levensplan niet ontwerpt, is de kans groot dat je in het plan van iemand anders valt. En raad eens wat zij voor jou gepland hebben? Niet veel.
 4. Doe de moeilijke dingen terwijl ze gemakkelijk zijn en doe de grote dingen terwijl ze klein zijn. Een reis van duizend mijl moet beginnen met een enkele stap.
 5. De wil om te winnen, het verlangen om te slagen, de drang om je volledige potentieel te bereiken… dat zijn de sleutels die de deur openen naar persoonlijk succes. 
 6. Als je een positieve instelling hebt en voortdurend je best doet, zul je uiteindelijk je onmiddellijke problemen overwinnen en ontdekken dat je klaar bent voor grotere uitdagingen.
 7. Het beste wat je kunt doen als je je op een pijnlijke of kwetsbare plaats bevindt, is je te omringen met de sterkste, beste, meest positieve mensen die je kent.
 8. Droom kleine dromen. Als je ze te groot maakt, raak je overweldigd en doe je niets. Als je kleine doelen stelt en ze bereikt, geeft dat je het vertrouwen om door te gaan naar hogere doelen.
 9. Je leert veel meer van negatief leiderschap dan van positief leiderschap. Omdat je leert hoe je het niet moet doen. En daardoor leer je hoe je het wel moet doen.
 10. Blijf positief en gelukkig. Werk hard en geef de hoop niet op. Sta open voor kritiek en blijf leren. Omring jezelf met gelukkige, warme en oprechte mensen.


Engelse motiverende positieve spreuken

Liever quotes in een andere taal? Bekijk dan het onderstaande overzicht met Engelse motiverende positieve spreuken. 

 1. Dream big and dare to fail.
 2. Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve.
 3. Strive not to be a success, but rather to be of value.
 4. Winning isn’t everything, but wanting to win is.
 5. I don’t walk away from things I think are unfinished.
 6. I didn’t fail the test. I just found 100 ways to do it wrong.
 7. The mind is everything. What you think you become.
 8. Fall seven times and stand up eight.
 9. Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
 10. The best revenge is massive success.


Video’s van motiverende positieve spreuken 

Wil je liever kijken naar motiverende teksten? Wij hebben video’s van motiverende positieve spreuken voor je op een rij gezet.