Orthomoleculaire therapeut een bezoekje brengen

Als er geen oorzaak te vinden is van je klachten, dan wordt er binnen de reguliere zorg al snel gezegd, leer er maar mee leven. Dit wil je natuurlijk niet horen, je voelt je niet serieus genomen. Je hebt de klachten, je voelt het, misschien ervaar je het wel dagelijks en je vraagt je toch af waar het vandaan komt. Maar wat moet je doen als je binnen de reguliere zorg geen hulp meer krijgt of als ze zeggen leer er maar mee leven? Het is dan tijd om een afspraak te maken bij een orthomoleculaire therapeut. Je zal dan direct merken dat je er niet meer alleen voor staat maar dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

Het beste doen voor jouw lichaam…

Bij orthomoleculair gaat het er over dat je het juiste doet voor je lichaam. Er wordt gekeken naar de oorzaak van je klacht(en), maar ook naar hoe je er vanaf kunt komen (een aanpak). Om daar een goed beeld over te krijgen zal er een EMB bloedtest plaatsvinden, er wordt dan met een prikpen in je vinger geprikt en dan wordt er een druppel bloed afgenomen. Dit wordt vervolgens naar het lab gestuurd en binnen twee weken is de uitslag bij de therapeut. 

Intake, test en wat doet de orthomoleculaire therapeut dan?

Na een intakegesprek en na de test, is het even afwachten op de uitslagen. Binnen twee weken is alles duidelijk en dan kan er samen met jou gekeken worden naar je huidige situatie. De test zal duidelijk aangeven welke klacht het ergste is en dus als eerste aangepakt moet worden. Je gaat daarom werken aan een nieuwe leefstijl, waarbij jouw doel is om de klacht te laten verdwijnen. De orthomoleculaire therapeut begrijpt dat het lastig is, er wordt nogal wat van je gevraagd. Daarom ga je stapsgewijs werken aan je nieuwe leefstijl, zo wordt het eigen en dat hoef je niet alleen te doen. Er wordt namelijk een plan van aanpak gemaakt en dit wordt met je besproken. Vervolgens kun je de keuze maken of je begeleiding wil tijdens het proces van de orthomoleculaire therapeut, of dat je het alleen wil doen. Mocht je het zelfstandig willen doen, dan wordt uiteraard wel alles eerst met jou besproken en krijg je advies op maat.

Breng voor jezelf in kaart wat je wil doen, een bezoekje aan de orthomoleculaire therapeut is het meer dan waard. Je kunt je lichaam weer snel in balans brengen en zo kun je je klachten laten verdwijnen.    

Lees ook eens over: