• Wat is een tweedehands winkel?

  Een tweedehands winkel is een onderneming die tweedehands producten ter verkoop aanbiedt. De onderneming komt aan haar producten door ze in te kopen of door donaties. Er zijn allerlei specialisaties binnen de branche. Zo heb je tweedehands winkels in: kleding, meubels, speelgoed, boeken, bouwmaterialen, elektronica, fietsen, auto's en nog veel meer. Je vindt tweedehands winkels overal in Nederland, in bijna ieder dorp of iedere stad is er wel een te vinden. Daarnaast zijn er ook vele online platformen waarop je tweedehands producten kunt kopen, zoals Marktplaats en Vinted. 

 • Waarom is het belangrijk om bij een tweedehands winkel te kopen?

  Door constant nieuwe producten te kopen houden we massaproductie in stand. Massaproductie zorgt voor veel vervuiling in het milieu en daarnaast worden er veel grondstoffen verbruikt wat zorgt voor de uitputting van de aarde. Door tweedehands producten te kopen zorg je ervoor dat de vraag naar nieuwe producten minder wordt en daarmee voor een vermindering van de massaproductie. Oftewel, je draagt bij aan een vergroening van de aarde. Kijk daarom altijd eerst eens bij een lokale kringloopwinkel of tweedehands winkel of je daar een leuk product kunt vinden. 

 • Kan ik een bijdrage leveren aan een tweedehands winkel?

  Dat kan je zeker! Ga je shoppen bij je lokale kringloop of tweedehands winkel? Kijk dan of je thuis producten hebt die je eigenlijk niet meer gebruikt. Doneer ze aan de lokale tweedehands- of kringloopwinkel en geef de producten een tweede leven. Zo help je mee aan het verminderen van de vraag naar nieuwe producten en draag je dus bij aan het vergroenen van de aarde. Ben je een beetje handig? Dan zou je ook aan de slag kunnen als iemand die bijvoorbeeld meubelen of apparaten opknapt, zodat ze weer langer door kunnen.

 • Wat is het verschil tussen een kringloopwinkel en tweedehands winkel?

  Een kringloopwinkel krijgt zijn producten gedoneerd, terwijl een tweedehands winkel zijn producten moet inkopen. Ook krijgt een tweedehands winkel wel eens donaties, maar dit is niet vanzelfsprekend. 

Tweedehands winkel bij jou in de buurt

In ieder dorp en in iedere stad is wel een tweedehands winkel te vinden. Zie jij jouw favoriete winkel nog niet terug in ons overzicht? Mail dan naar info@livelifegreen.nl en wie weet voegen we jouw winkel toe aan het overzicht. Geef ook even aan wat de winkel uniek of bijzonder maakt en waar ze in gespecialiseerd zijn. Zo kan onze redactie er een mooi verhaal over typen. Wij promoten maar al te graag tweedehands winkels bij jou in de buurt. Want, hoe meer mensen tweedehands producten kopen, des te minder vraag er is naar nieuwe producten. Zodoende kunnen we allemaal een steentje bijdragen aan het verminderen van massaproductie. En hoe leuk is het om een uniek product te kopen tegen een scherp prijsje en dat je daarmee bijdraagt aan een groenere wereld. Win-win als je het ons vraag.

Waarom is het belangrijk om tweedehands producten te kopen bij een tweedehands winkel?

We gingen eerder al even kort in op de nadelen van massaproductie en waarom het belangrijk is om bij een tweedehands winkel te kopen. Maar, wil jij meer informatie over dit onderwerp? Klik dan op de onderstaande banner voor een volledig artikel betreft de nadelen van massaproductie.

Meer weten over de nadelen van massaproductie?

Klik dan op de onderstaande button en laat je informeren.

Meer weten over duurzaamheid? Lees ook eens over: