Kleurplaat eenhoorn

Inhoudsopgave:

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit voor jouw kinderen? Laat ze dan een kleurplaat van een eenhoorn maken! Het maken van kleurplaten is niet alleen leuk, het is ook nog eens erg gezond voor je kinderen. Het stimuleert hun creativiteit, daarnaast zijn ze met hun handen bezig wat ervoor zorgt dat hun brein ontstresst en het bevordert hun concentratievermogen. Door kinderen kleurplaten te laten maken van fictieve of non-fictieve dieren breng je ze ook meer in contact met de natuur. Zodoende laat je ze de natuur meer waarderen en zullen ze in hun dagelijkse leven wellicht ook meer rekening houden met het milieu. Dat is uiteraard iets wat zeer belangrijk is. 

In dit artikel gaan we uitgebreid in op het maken van een kleurplaat van een eenhoorn. We geven voorbeelden van eenhoorn kleurplaten en geven je tips over hoe je de mooiste kleurplaat kunt maken.

Kleurplaat eenhoorn maken 

Hoe kun je nu een mooie kleurplaat van een eenhoorn maken? Wij hebben enkele tips voor je op een rij gezet waarmee jij de mooiste kleurplaat maakt. 

  1. Zorg dat je niet te hard met je potlood op het papier drukt. Werk met dunne laagjes en maak op die manier de kleur steeds dikker. Hierdoor krijg je een mooiere egale kleur en zie je uiteindelijk minder potloodstrepen. Ook krijg je met behulp van deze techniek minder last van je armen en nek als je een kleurplaat van een eenhoorn maakt. 
  2. Kleur altijd met de vorm van de tekening mee. Door dit te doen krijg je meer diepte in de eenhoorn kleurplaat en zodoende kun je ook schaduweffecten creëren. 
  3. Gebruik vrolijke en kleurrijke kleuren, probeer zoveel mogelijk grijs en zwart te vermijden. Hierdoor maak je een vrolijke eenhoorn kleurplaat en wek je positieve gevoelens op als je er naar kijkt. 

Kleurplaat zeemeermin eenhoorn

Wil jij een kleurplaat maken van een zeemeermin eenhoorn? In de onderstaande video vind je hier een voorbeeld van. Teken de tekening van het filmpje na en je hebt je geheel eigen gemaakte kleurplaat van een zeemeermin eenhoorn.

Kleurplaat eenhoorn regenboog

Ook voor het maken van een mooie kleurplaat van een eenhoorn in regenboogkleuren hebben we een video voor je opgezocht. In de video hieronder worden simpele en duidelijke instructies gegeven voor het maken van zo’n type kleurplaat. Volg de instructies stap voor stap en je zult zien dat het erg gemakkelijk is om je eigen kleurplaat van een eenhoorn in regenboogkleuren te maken.

Kleurplaat eenhoorn met vleugels

Wat is er nou mooier dan een eenhoorn met vleugels? Wij weten het ook niet! Wil jij een vette kleurplaat van een eenhoorn met vleugels maken? In de onderstaande video vind je hier heldere en simpele instructies voor. Stap voor stap wordt er een tekening gemaakt van een eenhoorn met vleugels. Door iedere stap met precisie te volgen kun jij ook je eigen kleurplaat van een eenhoorn met vleugels maken.

Kleurplaat eenhoorn masker

Zullen we er nog een schepje bovenop gooien? Door niet alleen een kleurplaat van een eenhoorn te maken, maar eentje die je ook kunt gebruiken als masker. Ook nu hebben we een video voor je klaarstaan. In de video leggen ze stapsgewijs uit hoe jij een kleurplaat van een eenhoorn maakt die je ook als masker kunt gebruiken. Veel plezier en succes!

Heb jij meer tips betreft hoe je een mooie kleurplaat van een eenhoorn maakt? Stuur jouw tip in naar de redactie via info@livelifegreen.nl.