Vegan restaurant

Ben jij op zoek naar een vegan restaurant in jouw omgeving? Wij van Live Life Green willen graag een vegan lifestyle stimuleren en hebben daarom de leukste vegan restaurants bij jou in de buurt in kaart gebracht. Klik op één van de onderstaande dorpen of steden om de restaurants bij jou in de buurt te bekijken

Veganistisch eten

Mensen die geen dierlijke producten eten, dus geen vlees, vis en zuivel, worden veganistische eters genoemd. Als je daarnaast ook geen dierlijke producten gebruikt, zoals leren en wollen kleding, worden veganisten genoemd. Dit is iets anders dan een vegetariër, want de vegetariër eet enkel geen vlees, maar wel andere dierlijke producten. Wij van Live Life Green willen graag veganistisch eten promoten, omdat het beter is voor het milieu, maar het is ook goed voor jezelf. Volgens de NOS hebben veganistische eters namelijk minder kans op hart- en vaatziekten. Dus, zet de eerste stap naar een veganistisch dieet en help niet alleen jezelf, maar ook het milieu.

Beginnen met veganistisch eten

Ben jij nog geen veganistische eter, maar zou je wel graag willen beginnen met veganistisch eten? We kunnen begrijpen dat een radicale switch wellicht een zware dobber is, daarom kun je ook beginnen met 1 of 2 dagen veganistisch te eten. Wat ook helpt is het hebben van een buddy, die ook veganistisch eet of gaat beginnen met veganistisch eten. Plan 1 of 2 diners per week in om samen veganistisch te eten. Zodoende heb je een stok achter de deur, zodat je het niet zelf hoeft te doen. Samen sta je altijd sterker! Zoek lekkere veganistische recepten online op, zoals zoete aardappel uit de oven, zodat je een lekker bordje eten voor jezelf en voor je buddy op tafel kunt zetten. Je zult zien dat je ook zonder dierlijke producten heerlijk kunt koken.

Waarom veganistisch eten?

Zoals we al zeiden is veganistisch eten goed voor jezelf. Je loopt zo minder kans op hart- en vaatziekten. Echter, veganistisch eten is ook goed voor het milieu en natuurlijk voor het welzijn van de dieren. Veel dieren leven onder erbarmelijke omstandigheden, samen op een kleine ruimte opgehokt of worden mishandeld tijdens de slacht. Ook zorgt de veestapel voor veel Co2 uitstoot wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Dus, veganistisch eten zorgt voor: beter welzijn van dieren, beter welzijn van jezelf en een beter welzijn van de aarde. Win, win en nog eens win!

Veganistisch eten bestellen

Wil jij liever niet uit eten, maar wil je veganistisch eten bestellen? Ook daarvoor zijn vele opties. Kijk bijvoorbeeld eens op Thuisbezorgd of op Uber Eats voor een compleet overzicht van het vegan aanbod bij jou in de buurt. Wil je de lokale ondernemer helpen? Bestel dan op de website van de ondernemer zelf, zodat hij geen bijdrage hoeft af te leveren voor de bestelde maaltijd.

Meer lezen over duurzaam eten? Bekijk dan ook eens de onderstaande pagina’s: