Ga naar de inhoud

Dit zijn de grote knitwear trends voor de winter van 2023

Dit zijn de grote knitwear trends voor de winter van 2023

Ben jij helemaal fan van knitwear? Dan is de winter waarschijnlijk jouw favoriete seizoen. Breisels zijn immers heerlijk warm en geven het knusse gevoel perfect weer dat bij dit seizoen hoort. Aan de algemene trends voor deze winter heb jij misschien niet zoveel, maar je wil vast wel weten wat er in is op het gebied van knitwear dit jaar. De keuze is reuze, dat merk je snel genoeg aan de grootste trends voor knitwear voor de winter van 2023!

1. Gebreide jurken met een chique tint 

Niets is comfortabeler dan een warme, zachte gebreide jurk. Mensen zien ze vaak als ouderwets, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Dat zie je wel aan de nieuwe collectie gebreide jurken van Otto. Er zijn zoveel manieren om hier hippe, speelse kledingstukken van te maken. Dat is dan ook de reden dat deze jurken een belangrijke trend zijn voor de winter van 2023. Ze sluiten daarnaast goed aan op een aantal van de algemene trends voor deze winter, bijvoorbeeld het onderstrepen van je vrouwelijke figuur en de back to basics trend. 

2. Deze winter zien we overal ruitjes

Ruitjes zul je op veel plekken terug zien komen deze winter, zeker op het gebied van knitwear. Of het nu gaat om warme rokken, nette jasjes of hoodies voor dames met een leuk ruitpatroon. Ruitjes zijn een echte klassieker, maar klassiekers mogen deze winter weer helemaal terugkomen. De kleuren die je hierbij toepast, mag je volledig zelf kiezen. Of je nu van felle kleuren houdt, of liever de Wednesday Addams trend voor deze winter volgt, met een ruitjes patroon zit je altijd goed!

3. Haal die spencers maar uit de kast 

Het is een kledingstuk waar veel mensen zich nogal nerdy in voelen, maar deze winter is dat geen probleem. Spencers zijn namelijk helemaal in en zelfs een van de grootste trends op het gebied van knitwear. Het is een veelzijdig kledingstuk dat erg stijlvol is, maar ook ideaal is voor het wisselvallige weer dat we in dit seizoen vaak hebben in Nederland. Als het wat kouder is, kun je er een warm shirt met lange mouwen onderaan doen. Is het wat warmer of zit je toch binnen met verwarming? Dan kun je ook gewoon met korte mouwen rondlopen. Zo kun jij je iedere dag makkelijk aanpassen op de temperatuur en de situatie. 

Je garderobe winterklaar maken

Wil jij jouw garderobe winterklaar maken? Begin dan met het leeghalen van je kast en check of er dingen zijn die je niet meer draagt en die je eventueel nog kunt verkopen. Zo maak je ook weer ruimte voor nieuwe kledingstukken die mooi aansluiten op de trends voor deze winter!