Duurzame kerstcadeau-ideeën voor de hele familie

Het is weer de tijd van het jaar om na te denken over kerstcadeaus voor je geliefden. Dit is helaas niet altijd even makkelijk. Om je te helpen hebben we een paar leuke en duurzame cadeau ideeën voor je op een rijtje gezet, van leuke mokken tot geweldige ervaringen! 

Waarom kiezen voor duurzaam? 

Door duurzame cadeaus te kiezen, help je niet alleen afval te verminderen, maar laat je je geliefden ook zien dat je om de planeet en hun welzijn geeft. Daarnaast zijn duurzame cadeaus ook nog eens heel erg leuk en origineel!

Upcycling van geschenken

Het leukste aan upcycling is dat je een kapot of ongewenst voorwerp kunt omtoveren tot iets nieuws en moois. Een mooi voorbeeld hiervan is het omvormen van oude wijnkurken tot onderzetters. Ze zijn niet alleen heel gemakkelijk te maken, maar ook nog eens heel nuttig. Een ander leuk idee is om van een oude spijkerbroek een plantenbak te maken. Ook van oude T-shirts en handdoeken kun je nuttige voorwerpen maken, zoals een lappendeken of een wandkleed. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het upcyclen van cadeaus. Je kunt zelfs vintage voorwerpen zoals oude boeken upcyclen tot een nieuw cadeau. Dus ga je gang en word creatief met wat je hebt. Er zijn genoeg gratis bronnen online waar je kunt leren hoe je deze dingen kunt doen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee!

Geef herbruikbare voorwerpen cadeau

Als je dan toch wilt investeren in een ‘nieuw’ cadeau, dan is het leuk om voor iets herbruikbaars te kiezen. Zijn er veel thee- of koffiedrinkers in de familie? Dan kun je mokken bedrukken! Je hebt tegenwoordig de mogelijkheid om leuke foto’s of quotes op allerlei voorwerpen te laten afdrukken. Zo kun je niet alleen een duurzaam cadeau geven, maar ook nog eens een persoonlijk cadeau! Je kunt er ook voor kiezen om een mooie duurzame pennenset cadeau te doen of een leuke bidon voor onderweg. 

Doe ervaringen cadeau

Wat is er nou leuker dan het maken van dierbare herinneringen? Kies er daarom voor om een leuk uitje cadeau te doen. Trek er samen op uit in de omgeving! Je kunt dingen geven als een lokale kookles, een bezoek aan een museum, de schoonheidsspecialist of een massage. Een andere optie is om cadeaubonnen te geven voor dingen als yogalessen of meditatielessen of een leuk lokaal evenement.