Ga naar de inhoud

Hoe kun je je gereedschap opbergen?

Als je een fervent doe-het-zelver bent, is de kans groot dat je in je garage een werkbank hebt staan. In principe is zo’n bank ontzettend handig, maar het leidt vaak ook tot een grote chaos. Je gereedschap zal helaas overal en nergens liggen, waardoor je regelmatig moet zoeken voor de juiste tool. Je voorkomt dit door je werkbank goed te organiseren, al is het nog beter om een los product te kopen waarin je je gereedschap kunt opbergen. We noemen hiervoor in dit artikel de beste opties! 

Gereedschapskist 

Het is bijvoorbeeld een goed idee om een kist te kopen speciaal voor je gereedschap. Eventueel kun je zelfs kiezen voor een gevulde gereedschapskist, je hoeft dan dus niet eens meer zelf de tools aan te schaffen. Hierdoor heb je altijd de juiste stukken gereedschap in huis en kun je alle klussen zelf doen. Een gereedschapskist zorgt ervoor dat je al je gereedschap bij elkaar hebt, terwijl je zo’n kist ook nog eens gemakkelijk mee kunt nemen naar een klus. 

Gereedschapswagen

Een gevulde gereedschapskist komt wel met een nadeel: zo’n koffer weegt namelijk vrij veel. Hierdoor is je gereedschap niet al te gemakkelijk te verplaatsen, wat geen probleem vormt als je een wagen koopt. Een gereedschapswagen heeft namelijk wieltjes en kun je dus gewoon van de ene naar de andere plek duwen of rollen. Je hebt hiervoor relatief weinig kracht nodig, terwijl je toch nog alle gereedschappen mee kunt nemen als je op pad gaat. Bovendien deel je gereedschapswagens gemakkelijk en goed in, vaak zijn ze ook nog eens uitbreidbaar.

Gereedschapswand

Als je veel op één plek werkt, is een gereedschapskist of -wagen vaak niet de beste keuze. In plaats daarvan kun je beter een gereedschapswand kopen of maken. Plaats deze vervolgens in de garage in de buurt van je werkbank en je hebt altijd je gereedschap bij de hand. Gereedschapspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, wat ervoor zorgt dat er altijd een geschikt formaat voor jou te koop is. Ze komen met haken waar je je gereedschap aan kunt hangen zodat je niets verliest. 

Gereedschapskast

Naast een gereedschapswand is een gereedschapskast ook een geschikte optie als je eigenlijk nooit je tools mee hoeft te nemen. Zo’n kast kun je vaak vergrendelen, wat ervoor zorgt dat je gereedschap veilig opgeborgen ligt. Je organiseert je tools bovendien gemakkelijk en goed in een gereedschapskast, terwijl ze bovendien ook niet zichtbaar zijn.