Ga naar de inhoud

Waarom je de kruipruimte van je woning zou moeten isoleren!

Onder elke woning zit een kruipruimte. Dit is een ruimte onder de begane grond van je huis. Deze ruimte is met name bedoeld om er leidingen doorheen te laten lopen. Dit gaat bijvoorbeeld om leidingen voor water, voor gas, voor elektriciteit en voor de afvoer. Wanneer je de kruipruimte van je woning laat isoleren, ondervind je diverse voordelen. 

Isolatie van vloerkruipruimte scheelt geld

Wanneer je de kruipruimte van je woning laat isoleren, zul je merken dat het gemakkelijker wordt om je woning warm te houden. Dat komt omdat er door de isolatie minder koude lucht via de vloer de woning binnenkomt. Het gevolg daarvan is dat je minder hoeft te stoken om de warme temperatuur in de woonkamer vast te houden. Dat zul je merken in de maandelijkse energiekosten.

Isolatie van vloerkruipruimte zorgt voor een warmere vloer

Door de isolatie van de vloerkruipruimte wordt de vloer van je huis minder koud. Met name in de koude herfst- en wintermaanden is dat aangenaam. Dat komt omdat je op een warme vloer heerlijk op sokken kunt rondlopen, zonder koude voeten te krijgen.

Isolatie van vloerkruipruimte houdt tocht tegen

Isolatie van de vloerkruipruimte houdt ook tocht tegen. Tocht kan erg vervelend zijn in huis en zorgt ook vaak voor verkoudheid. Ook heeft tocht als nadeel dat je je huis moeilijk weer warm krijgt. Zeker tijdens de koude maanden kan dat erg vervelend zijn. Met isolatie van de vloerkruipruimte ga je dat gelukkig tegen. Je zult daardoor geen koude tocht meer via de vloer opmerken. Hoe fijn is dat!

Isolatie van vloerkruipruimte zorgt voor minder vocht en schimmel

In de kruipruimte van een woning zit vaak veel vocht. Omdat deze ruimte direct onder de vloer zit, gebeurt het wel eens dat dit vocht door de naden en kieren de woning zelf binnenkomt. Dat kan weer als gevolg hebben dat er schimmels ontstaan. Ook kan dit zelfs voor waterschade zorgen. Dat kan erg vervelend zijn en ook lastig zijn om te verhelpen. Bovendien is schimmel ook erg ongezond. Wanneer je echter de kruipruimte van je woning isoleert, kun je dit voorkomen. Wanneer de ruimte geïsoleerd wordt, zorg je er namelijk voor dat de damp vanuit de kruipruimte wordt tegengehouden.

Isolatie van de vloerkruipruimte aanbrengen

Het isoleren van de vloerkruipruimte is in de meeste gevallen gemakkelijk en snel uit te voeren. Ook valt de prijs vaak mee. Professionele isolatieadviseurs zullen achterhalen hoe de ruimte er precies uitziet en op welke manier er het best geïsoleerd kan worden. De adviseur zal achterhalen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is en hoeveel ruimte er onder de vloer is. Aan de hand daarvan kan vervolgens bepaald worden welk materiaal het meest geschikt is..

Lees ook eens over:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *