Welk type zonnepaneel past bij jouw woning?

Welk type zonnepaneel past bij jouw woning?

Zonnepanelen met een hoog rendement

Draag ook bij aan een duurzame wereld! Met zonnepanelen wek je zonne-energie op en bespaar je bovendien flink op je energierekening. Je vermindert de CO2-uitstoot en je verdient de kosten van de aanschaf snel terug dankzij je eigen opgewekte elektriciteit. Daarnaast wordt ook nog eens de waarde van je huis verhoogd. Als je wil overschakelen op zonnepanelen, dan kies je natuurlijk graag panelen uit die het hoogste rendement opleveren. De vraag is dan: welk type zonnepanelen kan ik het beste kopen voor mijn huis? We vertellen hier meer over het maken van een goede keuze.

Zonnepanelen die passen bij je dakoppervlak en dakoriëntatie

Zonnepanelen zijn er van diverse merken en met verschillende afmetingen, zoals standaard, klein en groot. Grote panelen van meer dan twee vierkante meter hebben meer zonnecellen en zorgen uiteraard voor een grotere stroomopbrengst. Een specialist kan bepalen welke afmetingen het meest geschikt zijn voor jouw type dak en voor de oriëntatie van het dak. De hoeveelheid panelen die je plaatst hangt af van je dakoppervlak, je stroombehoefte en wat je te besteden hebt voor de aankoop. Ook kan de mogelijkheid voor subsidie van zonnepanelen in jouw gemeente een rol spelen bij de keuze.

Een betrouwbaar merk kiezen

De opbrengst die een zonnepaneel met een bepaald vermogen heeft, hangt af van het merk dat je kiest. Daarom is het verstandig om de opbrengst van diverse merken met elkaar te vergelijken. Over het algemeen kan je beter zonnepanelen van een bekend merk laten installeren dan van een goedkoop, onbekend merk. Zo staan merken als Solarwatt, AEG en Ulica goed bekend en kan je ervan uitgaan dat deze panelen lang meegaan. Een installateur kan berekenen met welke zonnepanelen je een optimale opbrengst hebt. Een erkend installatiebedrijf weet ook meer van de regels rond het plaatsen van zonnepanelen in jouw woonplaats.

Duurzame lening voor je zonnepanelen

Kijk bij de aanschaf van zonnepanelen naar de mogelijkheid voor een energiebespaarlening. Zo kan je met een lening met een voordelige rente in het kader van duurzaamheidsmaatregelen voordelig zonnepanelen kopen in Arnhem. Op deze manier worden zonnepanelen voor veel mensen betaalbaar. Ook in Oss wordt de installatie van zonnepanelen zoveel mogelijk gestimuleerd en kan je een duurzaamheidslening krijgen voor een duurzame aanpassing aan je woning. Met de toename van het aantal zonnepanelen in Oss komt de gemeente steeds een stukje dichter bij het doel om in 2050 energieneutraal te zijn.