Zomer in aantocht: maak je terras gereed!

Nu zit de zon nog in je hoofd, maar straks knalt ‘ie er vol op. Op je hoofd, dus. De zon. Oftewel, tref je voorbereidingen!

Straks is ‘t weer voorbij, die mooier zomer. Dus pak ervan wat je pakken kunt! En natuurlijk valt er zelfs in ons ‘kouwe kikkerlandje’ volop te genieten. Neem het ervan door naar het strand te gaan, lekker te wandelen, een vakantie te boeken – buitenland kan, maar hoeft dus niet – en heerlijk van de zon te genieten in je eigen tuin. Maar die moet dan wel daarop uitgerust zijn! Is dat bij jou nog niet het geval, dan is er werk aan de winkel. Je wilt namelijk wel op alle weersomstandigheden voorbereid zijn.

Want zelfs in het hoge noorden, relatief dichtbij de Pool, heeft de zon zo zijn invloed. Dus doe je er verstandig aan om een terrasoverkapping in Hoogeveen of ander deel van de drie provinciën aan te leggen. Of dit door een professional te laten doen, natuurlijk. Welke opties heb je daarvoor precies? Daar gaan we eens even naar kijken.

Glazen overkapping

Je kunt je wel tegen de elementen willen beschermen, maar het is wel zo fijn om dan toch nog iets van je tuin te kunnen zien waar jij je hart, ziel en zaligheid in hebt gestoken. Dus kies je voor een glazen overkapping, met panelen rondom. Zo geniet je heerlijk van de zon maar ben je beschut tegen de regen. Handig toch? Nooit meer hoef je je naar binnen gejaagd te voelen zodra de hemelen open barsten. Toch raden we je wel aan om voor een uitvouwbaar scherm of een diffuse ruit aan de bovenkant te kiezen. Daarvan profiteer je volop zodra de zon toch echt wat te fel wordt.

Aluminium overkapping

Praktisch op alle gebieden, dat moet jouw overkapping zijn. En stevig ook, dus. Zowel los als gevestigd aan jouw gevel kan de wind er nog wel eens mee gaan spelen, bijvoorbeeld. Dat is niet het geval wanneer je voor een betrouwbaar materiaal als basis kiest. Bijvoorbeeld aluminium. Het is van zichzelf heel licht maar wel ontzettend sterk. Daarnaast is het eenvoudig om te bewerken en staat het je vrij om extra zaken toe te voegen in de vorm van sfeerlichten en verwarming, om ook in de avond jezelf volledig in de watten te leggen.

Houten overkapping

Dan nog even terug naar de esthetiek. Veel mensen houden nu eenmaal van een natuurlijke uitstraling van hun hele tuin en dat zou dus door een kunststof of metalen frame van je overkapping niet verpest mogen worden. Dat gebeurt echt niet gegarandeerd, het hangt puur van je smaak af. Maar om er zeker van te zijn dat jouw beschutting volledig opgaat in de rest van je tuin, kunnen we je een houten constructie van harte aanbevelen.

Lees ook eens over: