Ga naar de inhoud

Over de vloer in Overijssel

Nog maar eventjes en dan is je (ver)nieuw(d)e woning een feit! Maar welke klussen staan je nog allemaal te wachten eer jij jouw stulpje betrekt?

Misschien woon je er natuurlijk allang en breed, maar hoe leuk je huis of appartement in Zwolle ook is, op een gegeven moment komt de sleur erin. Niet in de stad zelf, die blijft gezellig, bruisend vol leven. Maar waar je dagelijks tegenaan kijkt, begint je dan langzamerhand tegen te staan. Dat kan hem liggen aan de opstelling van het meubilair of zelfs de meubelstukken zelf. Misschien ligt de oorzaak van het gebrek aan verandering dieper en moeten zaken als kozijnen, deuren, plafonds en wanden eens flink onder handen worden genomen. Bijvoorbeeld door ze een nieuw kleurtje te geven of zelfs in hun geheel te vervangen.

Datzelfde kan ook gelden voor jouw vloer. Is bedekken met een nieuw tapijtje voldoende of moet er echt iets anders in de plaats komen te liggen? Zo ja, dan is het goed om te weten wat jouw opties zijn. Hieronder bespreken we de populairste daarvan.

Hout

Voor een degelijke prijs is een meer luxe uitstraling dan door hout niet denkbaar. Maar het type dat je gebruikt heeft wel invloed op wat je ervoor betaalt. Eiken is bijvoorbeeld redelijk duur, maar het geeft een onbetwiste uitstraling aan je interieur. Die kun je ook zelf bepalen met laminaat. Het handige hieraan is niet alleen dat je het gemakkelijk in elkaar schuift, maar ook dat je zelf de kleur en textuur uit kunt kiezen.

Wil je jouw woning in Zwolle nou een iets meer ruwe of zelfs industriele sfeer meegeven? Dan is OBS plaat een prachtig materiaal voor je. Steigerhout heeft dit effect ook.

Waar nodig raden we je aan om het hout wel voor te bewerken met speciale vloerolie om hun kwaliteit zo lang mogelijk te behouden. Leg de onderdelen ook ver genoeg uit elkaar zodat ze goed kunnen ‘werken’, oftewel krimpen en uitzetten naargelang de temperatuur verandert.

Kunststof

Zodra ik het geld heb, koop ik een ‘echte’ vloer. Dat denken veel mensen. Daarbij refereren ze uiteraard ana natuurlijke materialen. Maar met kunststof vloeren is helemaal niks mis. Ze worden tegenwoordig op de meest duurzame manier gemaakt. Bovendien is onder andere pvc en vinyl hartstikke handig in combinatie met vloerverwarming. En da’s nog niet alles, het heeft ook nog eens een enorm geluiddempende werking! Laten we bovendien niet vergeten te vermelden dat deze vloerbedekkingen in alle mogelijk kleuren en texturen verkrijgbaar zijn.

Gietvloer

Geen planken, geen tapijt of andere vloerbedekking die ik stukken geknipt of aangepast hoeft te worden. Is dat wat je wilt? Want dan kunnen we je een gietvloer in Zwolle van harte aanbevelen! Het enige wat je nodig hebt is een vlakke ondergrond die helemaal waterpas is. En natuurlijk een epoxylaag in jouw favoriete kleur. Die giet je uit over de bodem en laat je vervolgens stollen. Daarna mag je volop genieten van een prachtige egale vloer die nauwelijks tot geen onderhoud behoeft!

Lees ook eens over: