Welke haarproducten zijn het meest duurzaam?

Welke haarproducten zijn het meest duurzaam?

We weten inmiddels allemaal dat een duurzaam leven de toekomst heeft. En jij kunt daar zelf aan bijdragen door slimme keuzes te maken in de producten die je gebruikt. Maar welke haarproducten zijn eigenlijk duurzaam? In dit artikel vertellen we het! 

Natuurlijke ingrediënten

Bij duurzame haarproducten vormen natuurlijke ingrediënten de basis. Deze ingrediënten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw haar. Synthetische stoffen kunnen namelijk zorgen voor irritaties of allergische reacties. Natuurlijke ingrediënten zijn daarentegen zachter voor de hoofdhuid en het haar, en bieden ook nog eens optimale verzorging. Denk hierbij aan arganolie, jojoba-olie en sheaboter. Door te kiezen voor haarproducten met natuurlijke ingrediënten, draag je dus bij aan een gezondere wereld én een gezonde haardos.

Veganistische haarproducten

Veganisme is de laatste jaren steeds populairder geworden. Ook op het gebied van haarproducten is er een groeiende markt voor veganistische producten. Dit betekent dat deze producten geen dierlijke ingrediënten bevatten. Hierdoor zijn deze haarproducten ook geschikt voor mensen met een allergie of gevoelige huid. Veganistische haarproducten zijn niet alleen diervriendelijk, maar ook een goede keuze voor het milieu.

Herbruikbare en recyclebare verpakkingen

Bij duurzame haarproducten gaat het niet alleen om de inhoud, maar ook om de verpakking. Kies daarom voor haarproducten met herbruikbare of recyclebare verpakkingen. Zo draag je bij aan een circulaire economie. Ook kun je ervoor kiezen om grote verpakkingen haarproducten te kopen, in plaats van meerdere kleine. Dit scheelt niet alleen in verpakkingsmateriaal, maar ook in geld.

Duurzame haarproducten

Duurzame haarproducten zijn een goede keuze voor jou en de wereld om je heen. Dit zijn onze favorieten:

  1. Shampoo-bars: deze solide shampoos worden geleverd zonder of met minimale verpakking. Ze zijn vaak gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen agressieve chemicaliën. Eén shampoo-bar staat vaak gelijk aan een aantal flessen shampoo.
  2. Herbruikbare haarmaskers: veel duurzamer dan wegwerp-haarmaskers zijn herbruikbare maskers. Deze zijn gemaakt van duurzame materialen en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt. 
  3. Natuurlijke oliën: kokosolie, arganolie en jojoba-olie zijn duurzame haarproducten die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen. Bovendien zijn ze multifunctioneel en kunnen ze worden gebruikt als vochtinbrengende crème, leave-in conditioner of als hittebeschermer.
  4. Refill-systemen: sommige merken bieden een navulsysteem voor hun haarproducten. Dit betekent dat je alleen maar een navulling hoeft te kopen voor je shampoo of conditioner in plaats van een hele nieuwe fles te moeten kopen. Dit kan een duurzame optie zijn omdat het minder afval produceert.

Door te kiezen voor duurzame of natuurlijke haarproducten draag je bij aan een gezondere wereld en een gezonde haardos. Eén van de merken die zich richt op duurzame haarverzorging is DS Laboratories. Hun Revita shampoo is een voorbeeld van een haarproduct met natuurlijke ingrediënten die ook nog eens effectief zijn tegen haaruitval. Win-win dus!