3 manieren om jouw huis een upgrade te geven

Wellicht heb je net de sleutels van je nieuwe woning ontvangen en kun je niet wachten om het huis om te toveren tot jouw eigen style. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat je juist op zoek bent naar inspiratie voor het vernieuwen van je interieur. Maar hoe maak je precies sfeer in huis? In deze blog vertel ik je graag drie manieren om jouw woning op te fleuren. 

Passende bloemen en planten 

De eerste tip die ik wil meegeven is het aanschaffen van nieuwe planten en bloemen. Tegenwoordig is er namelijk keuze genoeg. Er zijn zelfs babyplanten die later uitgroeien tot een volwaardige klimplant. Kies bijvoorbeeld voor de prachtige string of hearts. Je herkent ze aan de bladeren die de vorm hebben van een hart, een echte toevoeging aan je woning. Het hebben van planten in huis zorgt niet alleen voor leuke huisdecoratie, maar daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke duurzaam. Zo zuiveren ze bijvoorbeeld de lucht binnen in huis, als je ze natuurlijk wel op tijd water geeft!

Onmisbare accessoires voor in huis

Om de juiste accessoires te kiezen voor jouw interieur, moet je eerst je eigen gewenste stijl bepalen. Vandaag de dag zijn er namelijk genoeg verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan industrieel, retro, modern of de laatste woontrend die in opkomst is: de Scandinavische woonstijl. Op basis van jouw gekozen optie kun je diverse accessoires gaan aanschaffen voor in huis. Hierbij mogen sierkussens, sfeervolle kamer verlichting en schilderijen niet ontbreken. Een plant die wel heel bijzonder is, is de Aglaonema. Waarom? Afhankelijk van het geslacht komt deze plant in een mooie klassieke witte kleur of knallende roze met groene tinten. Perfect dus voor een woonstijl die diverse kleuren bevat. 

Duurzame keuzes 

De duurzame trends ontgaan je deze tijd vast niet. Het is daarom ook niet gek om af te wegen of duurzame items iets zijn voor je interieur. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het gebruiken van bepaalde milieuvriendelijke materialen, zoals bamboe, natuursteen en hout. Een duurzame trend die we al een paar jaar zien zijn meubels van gerecycled hout. Het afgelopen jaar hebben steeds meer huishoudens gekozen voor een Scandinavische woonstijl. Stoelen en tafels die gemaakt zijn van gerecycled hout passen helemaal in dat plaatje. Daarnaast is vintage shoppen in 2022 niet meer weg te denken. Het scoren van tweedehands items kan voor een origineel interieur zorgen en je portemonnee wordt er ook nog eens heel blij van. Hierdoor heb je er hoogstwaarschijnlijk jaren plezier van!