Badkamer renoveren? Van gewoon naar geweldig!

Ben jij toe aan een badkamer met een vernieuwde en frisse uitstraling? Een plek waar je elke dag kunt genieten van ultieme ontspanning en comfort? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over het renoveren van je badkamer. We gaan dieper in op veelgestelde vragen rondom een badkamer renovatie en geven je waardevolle inzichten en adviezen waarmee je aan de slag kunt. Ook voor de nodige inspiratie kun je hier terecht.  

Wat zijn de voordelen van het renoveren van je badkamer?

Het renoveren van je badkamer biedt meerdere voordelen en kan een waardevolle investering zijn. We hebben de belangrijkste argumenten hieronder voor je op een rij gezet. 

 • Verbeterde functionaliteit: door je badkamer te renoveren ben je in staat om de functionaliteit ervan sterk te verbeteren. Je kunt de indeling optimaliseren, meer opbergruimte creëren en betere sanitaire voorzieningen installeren. Dit maakt het dagelijks gebruik van de badkamer comfortabeler. 
 • Verhoogde woningwaarde: wanneer je je badkamer renoveert, zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijker wordt voor kopende partijen. Potentiële kopers worden aangetrokken door een moderne en aantrekkelijke badkamer. Ze zullen dan eerder geneigd zijn een hoger bedrag neer te leggen voor je woning. 
 • Duurzaamheid: tijdens een badkamer renovatie kun je ook investeren in energiezuinige apparatuur en waterbesparende voorzieningen. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een verminderde impact op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van LED-verlichting, een waterbesparende douchekop en een elektrische radiator. 
 • Creëer een nieuwe stijl: een van de meest voor de hand liggende voordelen van een badkamer renovatie is de upgrade die het met zich meebrengt qua design. Je kunt een nieuwe stijl en uitstraling creëren die past bij je persoonlijke smaak. Of je nu kiest voor een moderne, minimalistische look of een klassiek en luxueus ontwerp, een renovatie stelt je in staat om je badkamer te transformeren tot een visueel aantrekkelijke ruimte die geheel is afgestemd op je persoonlijke smaak. 
 • Meer comfort: een goed ontworpen badkamer kan een oase van ontspanning worden. Je kunt elementen toevoegen zoals een inloopdouche met regendouchekop, een sauna of een luxe bad. Zodoende kun je geheel ontsnappen aan de dagelijkse stress en lekker tot ontspanning komen. 
 • Persoonlijke aanpassingen: een badkamer renovatie stelt je in staat om de ruimte aan te passen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Je kunt rekening houden met eventuele mobiliteitsbeperkingen, zoals het installeren van handgrepen en een drempelloze douche voor meer toegankelijkheid. Je kunt ook rekening houden met de behoeften van je gezin, zoals het toevoegen van een extra wastafel of een apart toilet.

Waar moet je rekening mee houden bij het renoveren van je badkamer? 

Wanneer je je badkamer wilt renoveren zijn er vele zaken die op je afkomen. Om je te helpen bij het houden van het overzicht, hebben wij een lijstje gemaakt met punten waar je rekening mee moet houden.

 • Budget: voordat je start met de renovatie is het belangrijk om je budget nauwkeurig in beeld te brengen. Besteed ook niet direct je hele budget, maar houd ook budget achter de hand voor het geval dat je nog iets extra’s moet betalen. Er kunnen immers zaken bijkomen gaandeweg de renovatie. 
 • Indeling: denk na over de functionaliteit van je badkamer. Analyseer hoe je de ruimte optimaal kunt benutten en zorg voor een logische indeling. 
 • Stijl: bepaal in welke stijl je de badkamer wilt renoveren. Denk hierbij na over zaken als materialen, kleuren en badkamermeubels. 
 • Sanitaire voorzieningen: controleer de staat van de bestaande sanitaire voorzieningen en bepaal welke moeten worden vervangen. Denk zaken als het toilet, de wastafel of radiatoren. 
 • Verlichting: besteed aandacht aan de verlichting in je badkamer. Overweeg zowel functionele als sfeerverlichting om de juiste sfeer te creëren. Zorg overigens ook voor voldoende ventilatie om vochtproblemen te voorkomen en de luchtkwaliteit te verbeteren.
 • Professionele hulp: inventariseer voor welke zaken je professionele hulp denkt nodig te hebben. Het is beter om zaken uit te laten voeren door een professional, dan zelf zaken op te pakken wanneer je er niet de kwaliteiten voor hebt. 
 • Tijdsplanning: maak een realistische tijdsplanning voor je badkamer renovatie. Houd rekening met de levering van materialen, mogelijke vertragingen en de beschikbaarheid van vakmensen. Een goede planning voorkomt onnodige stress en helpt je om het renovatieproces soepel te laten verlopen.

Badkamer inspiratie opdoen 

Als je op zoek bent naar inspiratie voor het renoveren van je badkamer, zijn er talloze bronnen die je kunt verkennen. Begin met het bekijken van badkamerontwerpen en ideeën in magazines, zowel online als offline. Daarnaast zijn er talloze websites en sociale media platforms gewijd aan interieurontwerp en badkamerrenovaties, waar je eindeloze inspiratie kunt opdoen. Denk bijvoorbeeld aan Debadkamerrenovatie.nl, waarbij je veel badkamer inspiratie kunt opdoen. Zij kunnen je ook direct helpen bij het daadwerkelijk renoveren van je badkamer, win-win!