De voordelen van EPDM daktrimmen

Als je bezig bent met het installeren van een plat dak op je woning, is de kans groot dat je de term ‘EPDM daktrimmen’ bent tegengekomen. Maar wat doen ze precies? Waarom zou je ze gebruiken? EPDM daktrimmen worden gebruikt om je dak af te werken en een extra beschermingslaag te bieden. Deze daktrimmen hebben veel verschillende voordelen. Lees verder om erachter te komen waarom ze de beste manier zijn om je dak af te werken en wat de voordelen van daktrimmen zijn. 

Wat is EPDM? 

Voordat we ingaan op waarom EPDM daktrimmen de beste manier is om je EPDM dak af te werken, kijken we naar wat het precies is. EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Diene Monomeer. Het is een synthetisch rubberen folie die veel gebruikt wordt op daken met een lage helling vanwege zijn flexibiliteit en duurzaamheid. Het heeft ook een uitstekende hittebestendigheid, waardoor het ideaal is voor gebieden met extreme temperatuurschommelingen. Bovendien is het gemakkelijk te installeren en te onderhouden, wat grote pluspunten zijn.

Voordelen van het gebruik van EPDM daktrim 

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van EPDM daktrim op je platte dak is dat het extra bescherming biedt tegen waterschade en andere vormen van slijtage. Bovendien helpt het je een aantal grote isolatievoordelen te krijgen. Met een geïsoleerde afdichting rond de rand van het dak kun je in de winter warme lucht binnenhouden en in de zomer koele lucht. Hierdoor bespaar je op de lange termijn geld op je energierekening. Als je kiest voor gekleurde of metalen sierlijsten in plaats van gewone, dan geven ze bovendien een mooie finishin touch aan je dak. 

Kosteneffectieve oplossing 

Een andere goede zaak over het gebruik van EPDM trim op je platte dak is dat het een kosteneffectieve oplossing is in vergelijking met andere opties zoals asfalt of metalen gootstukken. Dit maakt het niet alleen betaalbaarder, maar ook duurzamer omdat het niet zo vaak vervangen hoeft te worden als de alternatieven. En omdat de meeste fabrikanten garanties bieden tot 20 jaar of langer, hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de daktrimmen.  

Al met al, als je op zoek bent naar een manier om je platte dak af te werken, kijk dan niet verder dan EPDM daktrimmen. Als je een kosteneffectieve oplossing wil voor de afwerking van je platte dak, overweeg dan zeker het gebruik van EPDM daktrimmen. Hier krijg je zeker geen spijt van.