Ga naar de inhoud

Dit zijn de voordelen van een kunststof deur

Dit zijn de voordelen van een kunststof deur

Is jouw woning aan nieuwe deuren toe of ben je een huis aan het bouwen en is het tijd om de deuren uit te gaan zoeken? Je wil natuurlijk wel deuren die passen bij de uitstraling van jouw woning, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Voor buitendeuren zijn er echter nog wel wat extra eisen ten opzichte van binnendeuren. Deze deuren worden immers veel blootgesteld aan de elementen en moeten ongenode gasten buiten kunnen houden. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van kunststof buitendeuren!

Veiligheid voorop 

Een kunststof voordeur of achterdeur biedt een hoge mate van veiligheid, wat natuurlijk erg belangrijk is voor een goede buitendeur. Het materiaal is erg moeilijk te beschadigen, aangezien het sterk en stevig is. Hierdoor kunnen inbrekers lastiger naar binnen komen. Veel kunststof deuren zijn voorzien van een meerpuntssluiting, wat betekent dat de deur op diverse punten wordt vergrendeld. Je hebt dus niet maar één slot dat iemand zo open kan breken, maar meerdere sloten die de toegang tot jouw woning beperken. Knipping voordeuren kunnen de deur zelfs hermetisch afsluiten dankzij een extra vergrendeling aan de onderkant van de deur. 

Met kunststof deuren kun je geld besparen 

Een ander groot voordeel van kunststof deuren is dat je er veel geld mee kunt besparen als je het goed aanpakt. In vergelijking met andere materialen die veel gebruikt worden voor buitendeuren, is kunststof een voordelig materiaal. Hout is bijvoorbeeld een stuk duurder. Daarnaast is een kunststof achterdeur of voordeur duurzaam en onderhoudsvriendelijk, waardoor je ook geld bespaart op het onderhoud en het vervangen van de deuren. Ze gaan immers lang mee zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Ten slotte isoleren kunststof buitendeuren erg goed, wat vandaag de dag een goede manier is om geld te besparen op je energierekening. Zeker met de huidige energieprijzen is dat een groot voordeel!

Met kunststof deuren ben je duurzaam bezig 

Als je om het milieu geeft en graag een steentje bij wil dragen, is het aanschaffen van kunststof buitendeuren een goede stap. Het materiaal gaat namelijk erg lang mee, aangezien het bestand is tegen slijtage en verkleuring. In tegenstelling tot houten buitendeuren hoef je kunststof deuren niet regelmatig opnieuw te schuren en te schilderen. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden, dus je hoeft niet bang te zijn dat het materiaal gaat rotten of krom gaat trekken. Het onderhoud van een kunststof buitendeur is erg simpel, af en toe schoonmaken met een vochtige doek en wat zeep is meer dan genoeg. Kunststof deuren zijn daarnaast voorzien van een isolerende laag die ervoor zorgt dat de deur goed isoleert tegen geluid en kou. Dit is natuurlijk erg bevorderlijk voor het wooncomfort, maar ook voor jouw energierekening en het milieu. Kunststof deuren zijn een goede stap richting een duurzamer huis

Jouw kunststof deur aanpassen op jouw woning 

Of het nu om een binnendeur of een buitendeur gaat, je wil natuurlijk dat een deur goed aansluit bij de uitstraling van jouw woning. Het voordeel van kunststof deuren op dit gebied is dat ze veel mogelijkheden bieden op het vlak van design en maatwerk. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en designs, waardoor je een deur altijd kunt aanpassen op de rest van jouw interieur.