Heb jij al een kalkvrij huis? 

Heb jij al een kalkvrij huis? 

Het is de nachtmerrie van iedere schoonmaker: kalk. Of het nou gaat over je badkamer, je keuken of apparatuur, kalk kan veel problemen opleveren. Het is moeilijk van de muren te krijgen, het verminderd het rendement van je apparaten en bovendien is het ook nog eens slecht voor het milieu. Hoe zorg je ervoor dat je op een effectieve manier van al je kalkproblemen af komt? De oplossing is simpeler dan je misschien gedacht had. Het enige wat je namelijk moet doen, is een waterontharder aanbrengen. Wij zetten de waterontharder voordelen ervan voor je op een rijtje. 

Koop een waterontharder

Als je geen kalkaanslag in je woning wilt hebben, moet je zorgen dat het kalk uit je water gehaald wordt. Je kunt daarom een waterontharder kopen. Kijk goed naar welke ontharder je koopt omdat er diverse soorten op de markt zijn en deze hebben niet allemaal dezelfde kwaliteit. Wil je een goede keus maken, kijk dan eens naar de mogelijkheden van Amysoft. Deze aanbieder kan je een waterontharder leveren die tientallen jaren meegaat en dat zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Het apparaat verbruikt namelijk heel weinig zout bij het ontharden van het water waardoor de verbruikskosten laag blijven. Bovendien krijg je ook nog eens vijftien jaar garantie op je aankoop.

Wat merk je van je waterontharder? 

Wanneer je je water onthardt zul je merken dat je geen kalkaanslag meer zult krijgen. Dit betekent dus dat je geen kalkaanslag in de badkamer meer hebt en je keukenapparatuur niet meer beschadigd wordt door kalk dat zich ophoopt. Hierdoor wordt het schoonmaken van je huis ook veel eenvoudiger, kalk is namelijk lastig weg te halen en speciale reinigingsmiddelen zijn duur. Daarmee is een waterontharder ook nog eens veel beter voor het milieu, omdat er minder schoonmaakmiddel nodig is. Ook persoonlijk zul je de voordelen merken want onthard water is veel zachter. Onder de douche hoef je veel minder douchegel of shampoo te gebruiken en onthard water is ook beter voor je huid en je haar. 

Welk model wil jij? 

Bij Amysoft kun je kiezen uit diverse modellen waterontharders. Het kleinste model is al geschikt voor een gezin. Vaak is de ruimte die je hebt om een waterontharder te plaatsen doorslaggevend. Je kunt een ontharder op veel verschillende plaatsen laten installeren in de woning. De omleiding wordt vaak via de kruipruimte naar een andere ruimte in de woning gemaakt. Is er geen kruipruimte, dan kun je je ontharder ook in de meterkast laten installeren. Hoe groter je ontharder, hoe minder vaak je het zout je hoeft bij te vullen. Dit komt doordat de zoutvoorraad van een grotere ontharder uiteraard groter is. Weet jij nog niet zo goed welk model jij moet kiezen, of waar je deze moet plaatsen, dan kun je altijd even advies inwinnen bij een van de medewerkers van Amysoft. Deze staan altijd voor je klaar.