Kun je een duurzame laptop kopen?

Vandaag de dag heeft iedereen wel een laptop. Of dat nu is voor studie, werk of persoonlijk gebruik. Na een tijd ga je merken dat de prestaties van je laptop minder worden. Hij maakt meer geluid, is langzamer en af en toe doet ie onverklaarbare dingen. Waarschijnlijk is het dan tijd voor een nieuwe. Ook voor het kopen van een laptop zijn tegenwoordig duurzame keuze’s. Wij lichten ze voor je uit.

Renew producten

Renew producten zijn HP laptops die een tweede leven krijgen. Denk hierbij aan geannuleerde bestellingen, retouren of end of life producten. Deze producten worden door HP zelf verwerkt en verkocht, om zodoende de hoge kwaliteitseisen te kunnen waarborgen. Laptops uit het Renew programma krijgen dan ook een volledige garantie van de fabrikant. Bovendien zijn de laptops volledig origineel en compleet en mogen er geen gebruikerssporen op zitten. Als consument heb je daarom een laptop die functioneert als een nieuwe, maar dan voor een lagere prijs. En het is ook nog eens hartstikke duurzaam!

Refurbished

De term refurbished heeft iedereen wel eens gehoord. In het geval van een refurbished laptop gaat het om een model dat is gebruikt, maar volledig is gecheckt op fouten. Daarnaast worden er bepaalde onderdelen vervangen om voor een extra lange levensduur te zorgen. Bij een refurbished laptop kun je echter wel wat gebruikerssporen verwachten, maar hoef je je geen zorgen te maken om de prestaties van de laptop. Een refurbished laptop kost soms maar 50% van de originele verkoopprijs en is bovendien erg duurzaam, omdat je ze een tweede leven geeft.

Tweedehands

Iedereen heeft wel eens een tweedehands product gehad. Of dat nu ging om de kleding van je grote broer of zus of om een auto. Ook laptops zijn tweedehands verkrijgbaar. Het nadeel ten opzichte van een Renew laptop of een Refurbished laptop is dat je bij een tweedehands laptop geen garantie krijgt en dat de laptop hoogstwaarschijnlijk niet is nagekeken op gebreken. Het risico is dan ook een stuk groter dat je een product koopt wat niet lang meegaat. Het is echter wel zeer duurzaam, omdat jij het maximale haalt uit de levensduur van een dergelijke laptop. 

Ook bij de aankoop van een laptop heb je voldoende duurzame keuze’s. Wat voor jou de beste keuze is ligt geheel aan jouw lijst met eisen en wensen. Echter weet je nu wel de voor- en nadelen en wordt je keuze zo hopelijk eenvoudiger.