Live Life Green: kies voor refurbished iPhone

Wie groen wil ondernemen, kiest voor refurbished. Maar wat is refurbished? In dit artikel vertellen we je er van alles over. We vertellen je wat je ermee bespaart en welke opties er zijn. Ook geven je een paar tips waar je op moet letten als je een refurbished product koopt. In dit artikel gaan we specifiek in op refurbished iPhones.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent gereviseerd. Gereviseerde producten hebben een eerder leven gehad bij een andere gebruiker en zijn vervolgens door een partij opgeknapt. Deze partij controleert het product van A tot Z en zorgt ervoor dat het product technisch zo goed als nieuw is. Hierdoor ben je met een refurbished product altijd beter uit dan met tweedehands, omdat je weet dat het product is gecontroleerd en daar waar nodig opgeknapt. Bovendien bespaar je een hoop geld wanneer je besluit een refurbished product te kopen.

Goed voor het milieu

Waarom moet je nog meer kiezen voor refurbished? Nou, het is een behoorlijk milieuvriendelijke aankoop. Over het algemeen wordt er voor ieder nieuw technisch product gegraven en gepompt naar schaarse delfstoffen, ertsen en water. Als iedereen altijd alleen maar nieuwe producten zou kopen, zou dit een aanslag zijn op het klimaat en verhoogt het ook de CO2-uitstoot. Voor iedere refurbished aankoop hoeft er niet meer gegraven te worden naar deze delfstoffen, waardoor jij bijdraagt aan een schonere wereld.

Een iPhone refurbished

iPhone staan bekend om hun hoge prijzen. Dat maakt het dus ook extra aantrekkelijk om deze refurbished te kopen. Naast het feit dat je bijdraagt aan een schoner milieu, bespaar je ook nog eens tientallen euro’s. Een iPhone refurbished is een slimme keuze als je deze koopt bij een webshop met een keurmerk. Hierdoor weet je zeker dat je een veilige en goede deal te pakken hebt.

Twee topmodellen

Wanneer je besluit een refurbished iPhone te kopen, dan kan een refurbished iPhone XR kopen een verstandige keuze zijn. Dit toestel staat bekend om zijn kleurrijke verschijning. Het toestel is namelijk verkrijgbaar zes kleuren en beschikt daarnaast over een 6,1 inch scherm. Een ander interessant toestel is de iPhone XS refurbished. Dit is een wat meer premium toestel wat beschikt over roestvrijstalen randen en een prachtig OLED-scherm. Daarnaast kan je met de iPhone XS prachtige portretfoto’s schieten.

Let wel op!

Refurbished iPhones zijn mooie producten. Let er alleen wel op dat je bij een partij koopt dat over een keurmerk Refurbished beschikt. De manier van refurbishen is namelijk door een onafhankelijke partij met kennis een autoriteit over de branche gecontroleerd. Wanneer je dus bij een partij met een keurmerk Refurbished koopt, weet je dus dat je een goed product in handen krijgt.