Online koffie kopen met deze slimme tips!

We kopen steeds meer producten online. Ook boodschappen online bestellen is steeds gebruikelijker. Je kunt alles online krijgen, zo ook koffie! Waar kun je nu het best op letten bij online koffie bestellen? Lees gauw verder voor de handigste tips.

Proefpakket bestellen

Weet je nog maar weinig van koffie af of wil je eens een heel andere smaak proberen? Dan is het natuurlijk wel wenselijk om de koffie eerst te kunnen proeven, voordat je een hele batch in huis haalt. Daar is iets slims op bedacht, met proefpakketten! Haal bijvoorbeeld een koffiebonen proefpakket in huis, van je favoriete merk. Zo kun je het eerst eens een keertje uitproberen. Bevalt het niet? Dan bestel je gewoon iets anders. Vind je de koffie smaakvol? Dan bestel je vervolgens meer!

Voordelig koffie bestellen

Het grote voordeel aan online koffie kopen is dat je flink kunt besparen. Je kunt namelijk aanbiedingen goed in de gaten houden. Is er een aanbieding? Sla dan natuurlijk meteen flink in, want koffie kun je best een tijdje bewaren. Bij de supermarkt zijn er vaak maar een paar producten in de aanbieding, maar online is het afgeprijsde aanbod al gauw groter. Mooi meegenomen dus! Schrijf je in voor nieuwsbrieven om direct op de hoogte te blijven van nieuwe aanbiedingen. Zo krijg je het nieuws immers automatisch in je mailbox, dat kan niet missen.

Reviews checken

Hoe weet je nu zeker of je de koffiesoort en de koffieverkoper kunt vertrouwen? Een handige tip: lees online reviews! Op veel websites worden reviews automatisch bijgevoegd, anders kun je er even zelf naar zoeken. Klantervaringen zijn handig om mee te nemen in de keuze die je maakt, zeker als je een nieuw koffiemerk wilt proberen. Valt het bij veel mensen in de smaak? Dan lust jij het ook vast en zeker!

Bekijk productbeschrijvingen

Nog een manier om erachter te komen of koffie in de smaak gaat vallen? Lees aandachtig de productomschrijving! Dit is namelijk heel goed mogelijk online, wat enorm slim is. Of de koffie nu bitter is of zacht, krachtig is of mild, het kan allemaal worden benoemd. Zo weet je dus veel beter wat je nu eigenlijk in huis haalt.

Punten sparen

Bij sommige online winkels kun je punten sparen, die je vervolgens weer kunt inzetten voor korting of andere leuke acties. Doe hier dan ook zeker aan mee als je regelmatig online koffie koopt. Misschien krijg je zo eens gratis koffie thuis of kun je genieten van nog meer korting.

Slim omgaan met verzendkosten

Waar je bij online koffie kopen dan weer meer aan kwijt kunt zijn? Dat zijn de verzendkosten. Gelukkig kun je hier slim mee omgaan. Haal je het benodigde bedrag voor gratis verzending niet, vraag dan gewoon aan je buren, vrienden of kennissen of ze ook nieuwe koffie nodig hebben. En voeg dit samen tot één bestelling. Dat is zo gepiept! Zo is er meteen een reden om samen een kopje koffie te drinken – dat is wel zo gezellig.