Personeel trainen? Doe het duurzaam!

Laptop

Als werkgever wil je natuurlijk dat je personeel zo professioneel en specialistisch mogelijk is. Personeelstrainingen spelen hier een belangrijke rol in. In trainingen wordt de vakkennis bijgewerkt aan de hand van de laatste ontwikkelingen binnen het vak. Daarnaast wordt er gewerkt aan de competenties en capaciteiten van het personeel. Maar, hoe kun je nou ervoor zorgen dat je de trainingen zo duurzaam mogelijk laat verlopen? Personeel opleiden is natuurlijk nodig, maar als je daarnaast het ook nog eens duurzaam kunt doen, dan sla je 2 vliegen in één klap! Om je alvast op weg te helpen gaan wij in dit artikel in op 3 tips voor het vergroenen van je personeelstraining. 

Train op locatie

Om voor zo weinig mogelijk verplaatsingen met de auto te zorgen kun je de training op locatie houden. Stel je hebt een grote groep aan wie je een training wilt geven, dan kan dit al veel uitstoot schelen. Tegenwoordig zijn er vele manieren om op locatie een goede training te geven. Denk bijvoorbeeld aan VR trainingen. Met virtual reality kun je overal op een veilige en duurzame manier een training uitvoeren. Naast het feit dat het duurzaam is, biedt het nog meer voordelen. Zoals:

  • Betere leerervaring. Virtual reality zorgt voor een verbeterde leerervaring ten opzichte van video’s en boeken. 
  • Onderzoek heeft aangetoond dat studenten de leerstof beter onthouden als er gebruik gemaakt wordt van virtual reality. Hierdoor halen de studenten betere scores. 
  • Lagere kosten dan een klassikale training. Als eerste bespaar je de reiskosten naar een externe locatie. Daarnaast is een VR-training op schaal goedkoper dan e-learning of een klassikale training. 

Vandaag de dag heb je vele geavanceerde VR-brillen, zoals de Pico Neo 3, waarmee je uitstekend simulaties en interactieve trainingen kunt uitvoeren. 

Duurzame catering

Bij een training hoort uiteraard ook een lekkere versnapering. Echter, laat de broodjes frikandel en kroket achterweg en geef je personeel een duurzame lunch. Ook een groene lunch kan erg lekker zijn. Daarnaast is het ook goed voor de gezondheid van je personeel. Echter, het gaat niet alleen om het eten wat je serveert, maar ook om de randzaken. Hieronder hebben wij wat tips voor je op een rij gezet, hoe jij kunt zorgen voor een duurzame catering:

  • Serveer je lunch niet op plastic bordjes en met plastic bestek. Is er servies op de zaak aanwezig? Serveer het dan op servies. Zo niet? Zorg dan voor biologisch afbreekbare bordjes, bestek en glazen. 
  • Haal het eten en drinken zelf in huis en laat de lunch op locatie maken, zodoende hoeft het niet per auto naar je locatie gebracht te worden. 
  • Geef je personeel de mogelijkheid om een veganistische of vegetarische lunch te eten. Haal je vlees in huis, zorg dan dat het vlees beschikt over een goed keurmerk. Zoals bijvoorbeeld het EU-biologisch keurmerk. 

Digitaal lesmateriaal

Heb je naast virtual reality ook lesmateriaal nodig bij je training? Zorg er dan voor dat dit lesmateriaal digitaal te gebruiken is door de studenten. Naast het feit dat het papier scheelt en daardoor duurzaam is, biedt ook dit meerdere voordelen. Zoals:

  • Digitaal lesmateriaal is gemakkelijk aan te passen aan de laatste ontwikkelingen binnen het vak. 
  • Het kost minder. Je kunt een PDF-bestand maken die met iedereen gedeeld kan worden. In plaats van vele boekwerken te drukken op papier. 
  • Educatieve apps, filmpjes of andere digitale ondersteunende lesvormen kunnen makkelijk toegevoegd worden. 

Heb jij ook een gouden tip voor het vergroenen van personeelstrainingen? Stuur de tip in naar de redactie via info@livelifegreen.nl. Wie weet is jouw tip binnenkort terug te vinden op het platform.