Ga naar de inhoud

Vakantiehuisje in Nederland: 10 must see locaties

Als je een buitenlander vraagt naar een must see locatie in Nederland dan is de kans groot dat hij of zij direct Amsterdam zegt. Logisch, want hier begint de reis voor buitenlandse toeristen vaak vanwege een vlucht naar Schiphol. Desondanks zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige locaties in ons land waar je grote vakantiehuizen kunt huren. Over het algemeen zal dit maar een klein stukje rijden zijn voordat je gekomen bent bij het huisje in Nederland dat je hebt gehuurd voor je vakantie in een van de onderstaande must see locaties in ons land.

Beemsterpolder

Ten noorden van Amsterdam vind je de Beemsterpolder, een goed voorbeeld van een Nederlandse polder. Dit is een vlak stuk groene landbouwgrond gevormd door het droogleggen van een waterlichaam. Afgezien van zijn culturele betekenis, is de Beemsterpolder een prachtig landschap, compleet met kleine grachten, windmolens en weelderige, groene velden.

Giethoorn

Liefdevol aangeduid als het ‘Venetië van Nederland’, kunnen de boerderijen met rieten daken en houten boogbruggen van dit dorp worden verkend via fietspaden of kanalen. Dit is mogelijk per boot of door te schaatsen tijdens de bevroren wintermaanden. Met name in de zomer is het druk in Giethoorn met veel toeristen.

Texel

Texel is het grootste en meest bevolkte eiland van de Waddeneilanden. Het eiland biedt landschappen die anders zijn dan al het andere op het vasteland, waaronder uitgestrekte zandduinen, kwelders gevuld met lavendel en stranden met bungalows.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dit park is een van de grootste in Nederland en binnen zijn 13.343 hectare vind je veel zeldzame dieren in het wild, enkele van de meest iconische gebouwen in Nederland en het Kröller-Müller museum. Dit toont een collectie negentiende- en twintigste-eeuwse kunst, naast de grootste privécollectie van Van Goghs.

Utrecht

De grachten van Utrecht hebben twee verdiepingen, waar eeuwenoude werfkelders nu dienen als plekken om te genieten van eten en drinken op waterniveau. Dit is iets unieks voor deze stad. Ook kun je d genieten van alle prachtige gebouwen in Utrecht, want het is een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld.

Delft

Veel mensen trekken naar Delft vanwege het gelijknamige blauwe aardewerk, maar vinden de ongerepte Renaissance-architectuur van de stad ook echt fantastisch. Bovendien kun je hier naar een museum over Johannes Vermeer gaan, deze schilder is namelijk geboren in Delft. Ook stierf Vermeer in deze mooie stad nadat hij werken als Meisje met de parel en Het melkmeisje had gemaakt.

Kinderdijk

Het dorp Kinderdijk is waarschijnlijk wat in je opkomt als je je een landelijk Nederlands platteland voorstelt. Met andere woorden, hier vind je veel windmolens. De 19 monumentale molens zijn in het begin van de achttiende eeuw gebouwd om overstromingen te voorkomen en de grond droog te houden.

Volendam

Dit pittoreske vissersdorpje is niet voor niets het meest bekend van Nederland: het staat vol met kleurrijke houten huizen, dobberende vissersboten en een kraam met zeevruchten na een viskraam waar fish and chips, gerookte paling en zure haring hoog opgestapeld met uien worden geserveerd. Ook staat Volendam natuurlijk bekend om de vele beroemde zangers en bands.

Thorn

Thorn, gelegen in de provincie Limburg nabij de Belgische grens, is een praktisch een ansichtkaart met geplaveide wegen en witgekalkte bakstenen gebouwen. De niet te missen attractie is de tiende-eeuwse abdijkerk in het stadscentrum van Thorn.

Alkmaar

Alkmaar heeft veel intrigerende musea en veel middeleeuwse architectuur die de moeite van het bekijken zonder twijfel waard zijn, maar de meeste reizigers komen hier om één reden: kaas. De stad in Noord-Holland staat bekend om zijn traditionele kaasmarkt, wat elke vrijdagochtend plaatsvindt van april tot begin september.