Lekkerder in je vel zitten? 3 tips voor een gezonder leven

Detox kuur

Je gezondheid is op verschillende manieren belangrijk, zo ook voor je gemoedstoestand. Als je gezond en fit bent zit je lekkerder in je vel. Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid. Veelvuldig sporten, een uitgebalanceerde maaltijd, stressverlagende activiteiten en zo zijn er nog vele andere manieren om gezond te worden en te blijven. Vooral in deze tijden van corona is het belangrijk dat je jezelf niet verslonst, maar dat je goed op jezelf let en je lichaam en geest goed behandeld. Daarom gaan wij in dit artikel verder in op je gezondheid: hoe geef je jouw gezondheid een positieve boost? WIj hebben 3 tips voor je op een rij gezet waarmee jij fitter voor de dag komt. 

Detox kuur

We beginnen met een detox kuur. Hiermee kun je jouw lichaam reinigen van afval- en gifstoffen door middel van het drinken van een sapje. Niet zomaar een sapje, hierin zijn veel vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen verwerkt. Het helpt je om fit te worden en als je je alleen focust op de gezonde sapjes, laat je een tijdje de ongezonde drankjes staan. Hierdoor geef je jouw lichaam een tijdje rust en genoeg tijd om te detoxen. De sapjes zijn er overigens in allerlei varianten en zijn een mix van allerlei gezonde producten, zoals: groentesap, fruitsap en kruiden. Je hebt genoeg keuze uit allerlei smaken, dus voor een ieder is er wat wils. Ook al heb je het gevoel dat je nu al heel gezond leeft, af en toe een detox kuur volgen draagt bij aan een gezond en gebalanceerd leven en werkt ondersteunend aan je gezondheid. 

Sporten

Naast het hebben van een gezond en gevarieerd dieet is het natuurlijk ook belangrijk om genoeg te bewegen. Het is belangrijk om een sport te vinden die je doet omdat je het leuk vindt. Je zult merken dat je dan veel meer motivatie hebt om te gaan sporten. Als je een sport doet, omdat je het simpelweg alleen doet omdat je ‘moet’ sporten, dan zul je veel vaker geen zin hebben. Dus ga eens op avontuur en probeer allerlei sporten totdat je iets vindt waar je écht gelukkig van wordt. Vaak kun je bij allerlei sporten wel een dagje meelopen om eens te kijken of het iets voor je is. Heb je wat gevonden? Probeer dan minstens 3 keer per week te sporten. 

Overigens kun je daarnaast nog vele dingen doen om meer te bewegen. Laat de auto wat vaker staan en ga wat vaker op de fiets. Of probeer elke avond een half uurtje te wandelen. Misschien is er wel iemand in je kring die mee wil wandelen, zo wordt het ook nog eens gezellig! 

Combineer sociale activiteiten met tijd voor jezelf

Leuke activiteiten ondernemen met familie, vrienden of collega’s werkt stressverlagend. Je komt zo even uit de alledaagse sleur en je denkt even niet aan je werk of andere zaken wat je mogelijk stress kan opleveren. Ga vooral lekker op pad en onderneem gezellige dingen met je sociale contacten. Maar, zorg ook dat je genoeg tijd neemt voor jezelf. Door je agenda vol te drukken met werk, sport en sociale contacten geef je jouw lichaam en geest geen rust. Dit kan je op de lange termijn opbreken. Wees niet bang om ook eens nee tegen iets te zeggen.