Voedselverspilling tegen gaan? Zo kan het!

Eten is vaak niet lang te bewaren. Groenten, fruit en vlees bederven snel en moet je binnen een bepaalde tijd eten. Anders kun je dit eten weggooien. Dat is natuurlijk erg zonde. Mensen weten ook niet altijd zeker of bepaald eten nog goed te gebruiken is, of dat dit inmiddels niet meer goed is. Hierdoor nemen mensen vaak het zekere voor het onzekere en gooien zij het eten toch weg. Om jou te helpen niet onnodig veel geld weg te gooien aan eten dat niet meer wordt gebruikt, geven wij jou in deze tekst tips hoe jij jouw voedsel langer kunt bewaren en voedselverspilling tegen kunt gaan. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van vacumeerzakken.

Voedselverspilling voorkomen

Heel veel mensen koken dagelijks hun avondeten zelf. Eten maken kost vaak veel tijd en moeite, waardoor het erg zonde is als al dit harde werk voor niets geweest zou zijn. Wanneer je vlees of vis koopt geldt natuurlijk hetzelfde. Dit voedsel is voor een korte tijd te gebruiken als je het enkel in de koelkast legt. Hierdoor wordt er veel te veel eten weggegooid zonder dat dit gebruikt is. Het weggooien van dit eten is natuurlijk slecht voor je portemonnee en niet goed voor de aarde, maar het is ook zonde van jouw tijd en energie. Door gebruik te maken van de juiste soort verpakkingen kun je jouw eten voor een lange tijd invriezen. Maanden na het maken of het aanschaffen van jouw eten, smaakt dit dan nog precies zoals een vers product.

Vacuumzakken gebruiken

Een goede manier om je eten voor een lange tijd te bewaren, is door gebruik te maken van vacumeerzakken. Je stopt het eten in de zakken en vervolgens haal je alle lucht hieruit. Doordat er geen lucht meer bij het eten kan komen kunnen er ook geen bacteriën bijkomen en blijft het eten langer houdbaar. Met name in de voedingsindustrie is het erg bekend om gebruik te maken van deze zakken, maar ook thuis kunnen mensen er veel van profiteren. Via websites, zoals bradaverpakkingen.nl, is het mogelijk om de vacuumzakken aan te schaffen.

Zo gebruik je vacuumzakken

Een vacuümzak gebruiken om je eten in op te bergen is erg makkelijk. Hierbij moet je er wel goed op letten dat je het juiste soort en formaat zak gebruikt voor het eten dat je erin gaan stoppen. Voor vlees waar nog botten van dieren bij zitten is een stevige en dikke zak handig om te gebruiken. Door scherpe stukken van het vlees kunnen er anders gaten in de zak ontstaan. Nadat het voedsel in de zak gestopt is hoef je enkel nog maar de lucht uit de zak te halen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De snelste en bekendste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een speciale machine. Een vacumeermachine haalt alle zuurstof uit de zak. Op het moment dat de machine klaar is met alle lucht eruit zuigen houd je dan een gevacumeerde zak over die je makkelijk in de vriezer kunt bewaren.