Wat zijn kweeklampen

Kweeklampen zijn lampen waarmee je kunstmatig je plantensoorten kunt laten groeien. Maar ook heb je plasma kweeklampen die je weer kunt gebruiken voor de veeteelt. Het is een vorm van kunstmatig warmhouden of het laten groeien via synthese. Door deze lampen is het mogelijk geworden dat plantensoorten die normaal niet bij ons kunnen groeien toch thuis kunt hebben. Een voorbeeld hiervan is de citrusboom.

Waarvoor worden kweeklampen gebruikt

De kweeklamp is in Nederland bekend als een lamp die gebruikt wordt voor het telen van wiet. Maar niets is minder waar. Want je kunt ook kweeklampen kopen om je eigen kas met planten aan te leggen en deze te laten groeien. Ook planten en bomen die niet in Nederland groeien kun je op deze manier toch laten groeien. De opbrengst van kweeklampen varieert en er zijn ook verschillende soorten verlichting. Bekijk altijd de productspecificaties.

Verschillende soorten kweeklampen

Er zijn verschillende soorten kweeklampen. Om te beginnen de plasma kweeklamp die vooral in de veeteelt wordt gebruikt door boeren, maar ook geschikt is voor sommige plantensoorten. Dan heb je ook nog de LED kweeklamp. Deze is heel populair onder de mensen die hun eigen planten verbouwen in bijvoorbeeld een kas. Daarnaast heb je ook inductie kweekverlichting die weer goed is voor de lagere temperaturen.

Wat zijn de beste kweeklampen

Als beste uit de test komt de LED kweeklamp. Deze bespaart jou wel tot 50% op je energie rekening. Maar ook groeien planten vaak beter hierbij waardoor de opbrengst hoger wordt of de plant eerder volledig gegroeid is. Daarnaast is de CMH kweekverlichting ook nog steeds populair voor de mensen die grote planten projecten houden. Deze gebundelde verlichting zorgt er precies voor dat elke plant zijn nodige licht krijgt.