Wist jij dat een volle dakgoot voor lekkage kan zorgen?

Voorkomen is beter dan genezen, het is een zin die je vaak hoort en dat is niet zonder reden. Er schuilt een waarheid als een koe in want uit de hand gelopen problemen kunnen je veel geld kosten. Dit geldt zeker in het geval van het onderhoud van je woning. Een woning onderhouden kost wat inspanning, maar het kan je veel financiële tegenslagen besparen. Een taak waar veel mensen een hekel aan hebben, is het reinigen van de dakgoot. Dit kan een intensief en smerig klusje zijn en daarom is het goed om te weten dat je je hier ook voor kunt verzekeren. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn. 

Verzeker jezelf van een jaarlijkse schoonmaakbeurt

Wat kan een dakgoot voor problemen geven? Het antwoord: veel. Een dakgoot is bedoeld om het water dat van je dak af komt naar de afvoer te geleiden. Per regenbui komen honderden liters water op je dak terecht. Dit water stroomt naar je dakgoot waar het vervolgens afgevoerd wordt. Is je dakgoot verstopt, bijvoorbeeld door allerlei bladeren en andere rommel, dan kan de afvoer stil komen te staan. Je loopt dan het risico dat het water over de dakgoot heen stroomt en lekkage veroorzaakt in je woning. Een dakgoot schoonmaken is daarom van groot belang. Op die manier zorg je er namelijk voor dat het water altijd goed weg kan komen en dat jij niet met lekkage komt te zitten. 

Met Univé hoef je nooit meer aan je dakgoot te denken 

Het beste moment om je dakgoot schoon te maken, is wanneer de herfst begint. Het schoonmaken van je dakgoot kun je uitbesteden door een verzekering bij Univé te nemen. Met deze verzekering komt er eens per jaar iemand langs die jouw dakgoot schoonmaakt en inspecteert. Voor een paar euro’s per maand kun je al een specialist laten komen. Dat voorkomt een hoop problemen en je bent ook altijd goed op de hoogte van de staat van je dakgoot. Mocht er schade zijn ontstaan, dan zal dit altijd opgemerkt worden. Bekijk hoeveel meter dakgoot jij wilt laten reinigen en sluit dan de juiste verzekering af. 

Profiteer van nuttige verzekeringen 

Je kunt je niet alleen verzekeren van een schone dakgoot, je kunt ook een pakket kiezen voor het onderhoud van je cv-ketel. Heb jij ook een openhaard? Dan kun je een schoorsteenveegverzekering afsluiten. Met al deze pakketten kun je je woonplezier laten verzekeren en dat alles voor slechts lage kosten. Zo voorkom je dat je ineens lekkage krijgt, een schoorsteenbrand opmerkt of dat je cv het op een koude dag niet meer doet. Al deze problemen gaan veel geld kosten om ze op te lossen, dus kies voor een verzekering zodat ook jij kunt zeggen dat je door te voorkomen niet aan genezen hoefde te denken.