3 duurzame kerstpakketten voor verantwoord ondernemen

Ben jij op zoek naar duurzame kerstpakketten in 2022? Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden, krijgen deze kerst volop de kans om deze waarde uit te stralen naar de werknemers. Bij verschillende kerstpakketten groothandels kunnen ondernemers namelijk kiezen voor duurzame kerstpakketten. Wij spraken drie werknemers van kerstpakketten winkels over hun blik op kerstpakketten en duurzaamheid.

  1. Lokale kerstpakketten

Lokale kerstpakketten zijn een geweldige manier om de levering van de kerstpakketten duurzamer te maken. Kerstpakketten groothandels bieden tegenwoordig vaak kerstpakketten met lokale producten aan. Karen van Kerstpakketten Pro vertelt meer over deze trend. “Wij zien dat steeds meer ondernemers kiezen voor onze lokale kerstpakketten. Door lokale food en non-food producten aan te bieden in de kerstgeschenken helpen wij ondernemers om lokale boeren en lokale bedrijven te steunen.” 

Ook Niels van Kerstpakketten Tip beaamt het belang van lokale kerstpakketten. “Lokale producten en streekproducten hoeven een minder lange reis af te leggen naar de inpakcentrale. Er wordt dus minder benzine gebruikt om lokale kerstpakketten te leveren. Onze klanten die kiezen voor lokale kerstgeschenken leveren dus een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu.” 

Mathilda van Kerstpakketten Expert beschreef enthousiast hoe ze lokale producten gebruikt in haar kerstpakketten: “Onze showroom in Eindhoven staat open voor lokale ondernemers. Ze kunnen daar hun eigen op maat gemaakte kerstpakketten ontwerpen. We zijn er trots op een breed scala aan lokale producten aan te bieden in onze showroom. Wij kunnen de klanten dan precies vertellen waar de producten vandaan komen. Dat geeft een gevoel van vertrouwen.”

  1. Biologische kerstpakketten

Ook biologische kerstpakketten leveren een bijdrage aan het milieu. Karen van Kerstpakketten Pro vertelt dat zij steeds vaker bestellingen ontvangt voor kerstpakketten met biologische en Fair Trade producten. “Steeds meer bedrijven zien maatschappelijk verantwoord ondernemen als uiterst essentieel en willen deze bedrijfswaarde laten zien met het kerstcadeau dat ze hun werknemers geven.”

Ook Niels van Kerstpakketten Tip merkt een toenemende belangstelling vanuit bedrijven voor biologische kerstpakketten. “Wij proberen altijd iets terug te geven aan de maatschappij met onze kerstgeschenken. Wij willen de klant dan ook een origineel kerstpakket bieden waarmee de klant een positief effect kan hebben op de samenleving en op het milieu.” 

De drie medewerkers die we spraken, zijn het erover eens dat er jaarlijks meer duurzame en verantwoorde kerstpakketten worden verkocht. Ze evolueren voortdurend hun productlijn om aan de wensen van de klant te voldoen.

  1. Doneer aan goede doelen met kerstpakketten

Ten slotte kun je als ondernemer doneren aan goede doelen wanneer je de juiste kerstpakketten aanschaft. Eén manier om een goed doel te steunen met kerst wordt aangeboden aan de werknemer. Mathilda van Kerstpakketten Expert legt uit hoe dat werkt. “Met het Eigen Keuze Kerstpakket kunnen werknemers zelf hun kerstpakket samenstellen aan de hand van een vooraf opgegeven budget. Het budget dat de werkgever heeft opgegeven maskeren wij voor de werknemer door het bedrag om te zetten in punten. De werknemer kan dan uit tal van kerstgeschenken kiezen, waaronder een donatie aan een goed doel naar keuze.” 

Alle drie de kerstpakketten winkels bieden tevens goede doelen kerstpakketten aan. Deze kerstpakketten zijn gekoppeld aan een bepaald goed doel. Wanneer de ondernemer een goede doelen kerstpakket aanschaft, wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan dit goede doel. “Zowel ondernemers als werknemers vinden dit vaak een leuke optie. Goede doelen kerstpakketten bieden een manier om de ware kerstgedachte van delen en geven te integreren in het kerstgeschenk”, aldus Karen van Kerstpakketten Pro.

  1. Bestel je duurzame kerstpakketten op tijd

Wanneer je als ondernemer je duurzame kerstpakketten hebt gekozen, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te bestellen. 

Vooral dit jaar is het belangrijk dat bedrijven de kerstpakketten op tijd bestellen en ontvangen. “Het is rond de kerst altijd nogal hectisch met vervoerders”, vertelt Mathilda van Kerstpakketten.expert. “We verwachten dat de personeelstekorten in het transport dit jaar de zaken voor vervoerders alleen maar erger zullen maken. Als je de kerstpakketten op tijd wilt kunnen uitdelen, is het essentieel dat ze uiterlijk mid-december op kantoor zijn.”

Verder zal de economische situatie ook invloed hebben op de kerstpakketten. Mathilda, Niels en Karen waarschuwen hun klanten voor de verwachte veranderingen omtrent kerstpakketten. Door de prijsstijgingen in benzine zal het vervoer een stuk duurder worden. Tevens zullen de productiekosten door de prijsstijging in elektriciteit en brandstoffen hoger uitvallen dan voorgaande jaren. Bovendien zijn door de inflatie de kosten van de producten zelf ook gestegen. “Veel bedrijven hebben al jarenlang hetzelfde budget voor kerstpakketten”, vertelt Karen. “Zij houden dus geen rekening met inflatie. Vooral dit jaar raden wij klanten aan hun budget aan de huidige situatie aan te passen. Met het budget van vijf jaar geleden kun je als ondernemer nu bijna niks bestellen.”

Kerstpakketten mogen ook dit jaar niet ontbreken bij de kerstborrel. Het ontvangen van een kerstpakket is voor veel werknemers een geliefde traditie. En voor werkgevers is het uitdelen van kerstpakketten een goede manier om waardering te tonen voor het harde werk dat het personeel geleverd heeft. Ondernemers die duurzame kerstpakketten aanschaffen, leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving en het milieu. Het is echter belangrijk om vooral dit jaar de kerstpakketten op tijd te bestellen en nog eens kritisch naar het budget voor de kerstgeschenken te kijken.