Last van love handles? Met deze handige tips kom je er vanaf!

Wanneer je fysiek lekker in je vel zit, zit je mentaal vaak ook goed in je vel. Helaas zijn er nog vele Nederlanders die kampen met overgewicht. Vele mensen komen in een vicieuze cirkel te zitten. Door fysiek niet fit te zijn, zijn velen mentaal ook niet topfit. Wanneer je mentaal niet helemaal fit bent, kun je door stress gaan eten. Dit voedt vervolgens weer je overgewicht. Love handles zijn een voorbeeld van overgewicht en vele Nederlandse mannen en vrouwen hebben hier last van. Gelukkig zijn er vele manieren waarop je van love handles af kan komen. In dit artikel gaan we dieper in op enkele tips die je helpen bij verantwoord afvallen. Zodoende wordt je niet alleen fysiek fitter, maar ook mentaal!

Zorg ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt

De grootste veroorzaker van overgewicht is doorgaans het binnenkrijgen van te veel calorieën. Door dagelijks minder calorieën te consumeren kun je al flinke stappen zetten in het verminderen van overgewicht. Mannen mogen per dag 2500 kcal per dag en voor vrouwen ligt dit aantal op 2000 kcal. Om van wat overtollig gewicht af te komen kun je het beste minder calorieën eten dan het aantal dat je wordt aanbevolen. Volg de onderstaande tips om minder calorieën binnen te krijgen. 

  • Drink meer water en laat vaker andere dranken staan. Een glas water heeft 0 calorieën, dus het is een ideale manier om je aantal calorieën omlaag te krijgen. 
  • Laat suikerhoudende dranken vaker staan. Dit zijn drankjes die vol zitten met calorieën.
  • Gebruik minder sauzen en dressings in je gerechten. Veel sauzen zitten namelijk vol met oliën. Een eetlepel olie bevat al 100 kcal. Eet je veel sauzen, dan kun je hier veel winst behalen.
  • Kauw goed op je voedsel en eet langzaam. Als je snel eet kan je lichaam niet registeren dat je aan het eten bent. Het resultaat hiervan is dat het hongergevoel niet ophoudt en je blijft dooreten. Door langzaam te kauwen kun je wel honderden calorieën per dag besparen. 
  • Tot slot kan het je aangeraden worden om meer groenten te eten. Deze zitten vol met voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. Laat wat vaker een stukje vlees staan en eet meer groenten. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. 

Zorg voor meer lichaamsbeweging

Beweging is een fantastisch middel om je fysiek te verbeteren. Door te bewegen wordt je niet alleen fysiek fitter, maar het is ook nog eens een mooie manier om je hoofd leeg te maken. Na een dag werken of een dag school kun je het beste even bewegen. Hierdoor ben je even met je gedachten ergens anders en dat zorgt ervoor dat je uit de dagelijkse sleur komt. Wij hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet waardoor je meer kunt bewegen. 

  • Ga tijdens je lunchpauze een stukje wandelen. Neem je lunch mee en eet deze al wandelend op. Door elke dag te wandelen tijdens je lunchpauze pak je dagelijks al snel 30 minuten aan beweging mee. Dagelijks wandelen brengt daarnaast ook nog andere voordelen met zich mee. Het verlaagt je bloeddruk en het cholesterolgehalte in je bloed.
  • Sport minimaal 3 keer per week. Mocht je dit lastig vinden, probeer dan een sport te vinden die je leuk vindt. Dus sport niet omdat je moet sporten, maar sport omdat je het leuk vindt om te doen. Vele verenigingen bieden de mogelijkheid om eens mee te doen, bijvoorbeeld bij voetbal of tennis. Zodoende kun je erachter komen of de sport iets voor je is. Wanneer je het lastig vindt om gedisciplineerd te sporten zoek dan een sportmaatje of ga sporten in teamverband. Hierdoor zeg je minder snel af. 

Zorg goed voor jezelf 

Genoeg bewegen en gezond eten zijn belangrijke factoren voor afvallen. Maar, daarnaast is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Gebruik de onderstaande 2 tips om je eigen welzijn te boosten. 

  • Zorg ervoor dat je weinig stress ervaart. Dit is misschien gemakkelijk zeggen, maar stress zorgt voor overgewicht. Je kunt namelijk gaan eten door de stress en wanneer je chronische stress ervaart zal je lichaam meer vet opslaan. Ervaar je stress, probeer er dan achter te komen waar de stress vandaan komt. Wanneer je de veroorzaker hebt gevonden, ga dan aan de slag om de stress te verminderen. Veel mensen proberen stress op te lossen door zichzelf te vermaken met Netflix of andere afleiders, maar dit is geen goede oplossing. Enkel aan het werk gaan met het probleem zal de stress doen verhelpen. 
  • Tot slot is het goed voor je om goed te slapen. Wanneer je structureel slecht slaapt zal je lichaam ook meer vet aanmaken. Zorg er dus voor dat je een goede nachtrust ervaart. 

Wil je nog meer tips voor verantwoord afvallen? Dan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op yellowfit.nl. Hier vind je vele artikelen die boordevol informatie zitten betreft afvallen en gezondheid.