Ga naar de inhoud

Beter in je vel zitten? Met deze 3 tips zorg jij voor een gezonder leven

Gezond zijn is op diverse manieren belangrijk. Zo draagt een gezonde levensstijl bij aan het verminderen van de kans om ziek te worden, maar ook voor je eigen gemoedstoestand is het erg belangrijk. Wanneer je fit bent zit je simpelweg lekkerder in je vel. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust en zijn bezig met diverse manieren om gezond te worden en blijven. Hierbij kun je denken aan veelvuldig sporten, het volgen van een gezond dieet of het uitvoeren van stressverlagende activiteiten. In dit artikel gaan we dieper in op diverse manieren waarmee jij kunt zorgen voor een goede gezondheid. 

Voorzie je lichaam van goede voedingsstoffen

Slecht eten en drinken heeft een slechte invloed op je lichaam. Helaas zijn de schappen van de supermarkten vandaag de dag nog te veel gevuld met producten die niet goed voor ons zijn. In veel producten is teveel suiker, zout en andere ongezonde ingrediënten verwerkt. Ook ontbreekt het in vele producten aan gezonde voedingsstoffen. En juist die gezonde voedingsstoffen zijn belangrijk voor ons lichaam. Het helpt je niet alleen om fit te voelen, maar het zorgt er ook voor dat je immuunsysteem sterker wordt. Om gezond te zijn is het belangrijk dat je genoeg groenten en fruit eet, want hierin zijn gezonde voedingsstoffen aanwezig. Je kunt er ook voor kiezen om gezonde sapjes te drinken van bijvoorbeeld Happyjuicy.nl. Dit zijn sapjes waar allerlei soorten groenten en fruit in zijn verwerkt. Deze sapjes helpen je niet alleen om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ze kunnen je ook helpen bij afvallen en het reinigen van je lichaam. Win-win. 

Bij Happyjuicy.nl vind je verschillende pakketten die bestaan uit diverse flessen met verse sapjes. In elk flesje zitten maar liefst 7 verschillende soorten groenten of fruit. Bij elk flesje wat je drinkt krijg je volop vitamine, mineralen en antioxidaten binnen die bijdragen aan een goede weerstand en die je energieniveau ondersteunen. 

Zorg voor voldoende beweging 

Naast het binnenkrijgen van goede voedingsstoffen is het ook enorm belangrijk dat je genoeg beweegt. Wanneer je dit niet doet verhoog je de kans op overgewicht en zorg je ervoor dat je minder lekker in je vel zit. Wanneer je fysiek fit bent zul je je mentaal ook een stuk beter voelen. Wanneer je fysiek niet fit bent zal dit mentaal ook negatieve effecten hebben. Daarnaast kan sporten als een uitlaatklep dienen. Wanneer je een drukke of stressvolle dag hebt gehad en je beweegt kun je alle emoties van die dag in het sporten kwijt. Wanneer je nooit sport en je een drukke of stressvolle tijd meemaakt kan het zo zijn dat je al die emoties opkropt en dat is niet gezond. Voor sommige mensen is het lastig om genoeg te bewegen, omdat je daar geen tijd voor hebt of geen zin in hebt. Maar, probeer een bepaalde manier te vinden waardoor je toch genoeg beweging per dag krijgt. Ga bijvoorbeeld tussen de middag een stukje wandelen, of zet in de avonduren een podcastje op en ga een stukje fietsen. Ook valt het aan te raden om eens verschillende sporten te proberen. Wellicht vind je een sport die je erg leuk vindt. Wanneer je iets leuk vindt om te doen heb je ook veel meer motivatie om er mee aan de slag te gaan. 

Zorg voor voldoende rust in je leven

Tegenwoordig hebben mensen een volle agenda. Werken, sporten, sociale activiteiten, gezinsleven en zo zijn er nog vele andere aspecten die ervoor zorgen dat je genoeg te doen hebt. Maar, om je gezond te voelen is het erg belangrijk dat je af en toe ook wat tijd voor jezelf neemt. Wij raden je aan om minstens 1 keer per maand een weekendje voor jezelf te nemen. Ga lekker wat dingen voor jezelf doen in huis of pak wat dingen op die je graag zelf wilt ondernemen. Wanneer je agenda voor de komende tijd alleen maar volgepland zit met activiteiten dan kun je een bepaalde druk voelen die niet gezond voor je is. Je zult merken wanneer je vaker nee tegen dingen zegt en je vaker tijd voor jezelf neemt, dat je meer rust in je leven krijgt en dat je daardoor beter in je vel gaat zitten. De kans is groot dat je doordeweeks meer energie hebt en productiever zult zijn op je werk. 

Heb jij meer tips betreft hoe je ervoor kunt zorgen dat je gezonder kunt leven en beter in je vel kunt zitten? Stuur jouw tip in naar de redactie via info@livelifegreen.nl. Wie weet staat jouw tip binnenkort op onze website.