In het bezit van een elektrische auto? Lees hier alles over een laadpaal voor thuis

Vandaag de dag zie je steeds meer elektrische auto’s in het Nederlandse straatbeeld. Gelukkig maar, want auto’s die aangedreven worden door benzine zijn grote vervuilers. Het overstappen van een benzine auto naar een elektrische auto is een duurzaam besluit, maar het brengt wel veranderingen met zich mee. Het belangrijkste is natuurlijk de manier waarop je je auto voorziet van energie om te rijden. Met een benzine auto ga je naar het tankstation om te tanken, maar met een elektrische auto heb je een laadpaal nodig om je auto op te laden. Nu zijn er laadpalen bij een tankstation aanwezig, maar je kunt ook kiezen voor een laadpaal thuis. In dit artikel lees je wat de voordelen hiervan zijn en meer. 

Waarom kiezen voor een laadpaal bij je thuis?

Het hebben van een laadpaal bij je thuis heeft meerdere voordelen. Wij hebben de drie belangrijkste voor je op een rij gezet. 

Gemak en effectiviteit 

Wanneer je een laadpaal voor de deur hebt staan hoef je niet meer naar een externe locatie te rijden om je elektrische auto op te laden, erg gemakkelijk dus. Ook kan het een tijdje duren voordat je auto is opgeladen. In dit geval kun je je auto ‘s nachts aan de lader leggen zodat je nooit met een halve accu op pad hoeft. 

Goedkoper

Bij een laadpaal voor thuis betaal je altijd hetzelfde tarief voor het opladen van je elektrische auto. Bij openbare laadpalen is dit anders en kan de prijs wisselen. Bij een openbare laadpaal ben je doorgaans duurder uit dan wanneer je thuis je auto oplaadt. 

Onafhankelijkheid

Het heerlijke is natuurlijk dat je nergens afhankelijk van bent. Bij openbare laadpalen is het maar de vraag of er een paal vrij is. Hier hoef je nooit over na te denken wanneer je thuis een laadpaal hebt. 

Waar moet je op letten wanneer je een laadpaal voor thuis koopt?

Het kopen van een laadpaal is een proces waarbij je rekening moet houden met vele aspecten. Hieronder hebben we belangrijke vragen op een rij gezet waarmee je rekening moet houden. 

  • Welk model en merk elektrische auto heb je? 
  • Wat is het maximale vermogen van de on-board lader?
  • Waar moet de laadpaal geplaatst worden? 
  • Wil je een laadpaal waarbij de laadkabel vast aan de paal zit? 
  • Wil je een laadpaal met ondersteuning voor 1-, of 3-fase laden? 
  • Moeten er eventuele aanpassingen aan de meterkast uitgevoerd worden? 
  • Is een verrekening met de laadkosten nodig? 
  • Heb je een voorkeur voor eenvoud, of wil je graag een laadpaal met allerlei slimme functies? 
  • Welk merk laadpaal heeft je voorkeur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Easee

Zo zijn er nog vele andere aspecten die je in acht kunt nemen bij het aanschaffen van een laadpaal voor thuis. Het kan zijn dat je graag hulp wilt hebben van een specialist die je kan voorzien van advies op maat. In dat geval raden wij je aan om contact op te nemen met de specialisten van laadpaal-outlet.nl. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.