Dagje uit naar Amsterdam? 3 tips om groen te genieten van onze hoofdstad

We zitten midden in de zomer en dat betekent dat vele mensen vrij zijn en dat het regelmatig lekker weer is. Ideale omstandigheden om er eens lekker op uit te gaan, bijvoorbeeld met vrienden, familie, je sportteam of bevriende collega’s. Amsterdam is een populaire bestemming voor een dagje uit en dat is niet zonder reden. In onze hoofdstad kun je gemakkelijk een dag vullen met allerlei leuke of interessante activiteiten. Van een informatieve stadswandeling tot aan rondleiding door de Johan Cruijff Arena. Voor een ieder is er wat wils, zo ook voor degene die een duurzaam dagje uit willen. In dit artikel hebben wij 3 tips voor je op een rij gezet waarmee jij op een groene manier kunt genieten van Amsterdam.

Bekijk de stad vanuit een elektrische boot

Los van alle musea, lekkere restaurants en gezellige kroegen heeft Amsterdam ook veel te bieden voor het blote oog. Je kunt door de stad wandelen om alles te bekijken, maar om je dagje uit compleet te maken kun je ook een boottocht Amsterdam doen. Neem plaats in een elektrische boot en vaar door de iconische grachten van Amsterdam. De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dus dat belooft veel moois. Je kunt op de boot met een heerlijke mate van comfort de stad bekijken, met een toilet en WiFi aan boord. Ook kan de boot overdekt worden indien het regent, dus ook wanneer het wat minder weer is kun je een tour ondernemen. 

Naast een rondvaart tijdens een lekkere zomerdag kun je ook op andere momenten prima een boottour ondernemen. Bijvoorbeeld tijdens het Amsterdam Light Festival, wat traditioneel eind december tot begin januari wordt gehouden. Tijdens dit festival wordt de stad versiert met prachtige lichtkunstwerken. Vanaf de boot krijg je een uniek aanzien op de kunstwerken. Tijdens het festival worden innovaties omtrent LED-verlichting getoond, om zo de lichtindustrie bewust te maken van deze innovaties. 

Los van de jaargetijden kun je de boot ook voor allerlei doeleinden inzetten. Zo kun je van de architectuur en het leven in de stad genieten, maar dit kun je ook prima combineren met een dagje uit met je voetbalteam of vrienden. Door bijvoorbeeld een Amsterdam Booze Cruise te ondernemen, waarbij je met een open bar van Amsterdam kunt genieten. 

We sluiten deze tip af met een leuk groen feitje. Wist jij dat de jongens en meiden van Starboard Boats zich regelmatig inzetten voor canal cleanups? Hierbij vissen ze plastic en andere troep uit de grachten. Super initiatief!

Honger? Ga voor vegan of vega!

Tijdens of na je dagje uit zul je vast een keer trek hebben in wat lekkers te eten. In de stad vind je een enorm aanbod aan eten en drinken, van een traditionele Amsterdamse snackmuur tot aan een Indiaas restaurant. Maar, het vegetarische en veganistische aanbod is hier ook enorm. Ook voor iemand die nog nooit vegetarisch of veganistisch heeft gegeten is Amsterdam de ideale plek om het eens uit te proberen, omdat je hier zoveel verschillende opties hebt. Overigens, als je vrienden écht alleen naar een snackmuur willen, kun je ook daar een vegetarische of veganistische hap uitkiezen. 

Blijf je slapen? Kies voor een duurzaam hotel

Omdat de stad zoveel te bieden heeft kiezen veel mensen ervoor om een nachtje te blijven slapen. Zo kun je ‘s avonds gezellig nog wat drankjes doen in de stad om zo het nachtleven van Amsterdam te ontdekken. Daarnaast heb je de volgende dag nog wat extra tijd om dingen te bekijken. In Amsterdam heb je vele eco-hotels die als uitgangspunt hebben om duurzaam te zijn. Deze hotels vind je verspreid door de stad en ze zijn er in verschillende prijsklassen. Van prachtige, maar dure hotels zoals Pulitzer tot aan wat meer budget opties zoals Ibis. Voor een ieder is er wat wils.