De voordelen van biologische wijn

De voordelen van biologische wijn

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de keuzes die zij kunnen maken om de natuur te helpen. De keuze voor eten en drinken speelt daarbij een belangrijke rol. We eten minder vlees en kiezen vaker voor natuurlijke producten. Wie de natuur wil beschermen, kiest voortaan ook voor een biologische wijn. Overweeg jij over te stappen op biologische wijn? Wij hebben de grootste voordelen van biologische wijn voor je op een rijtje gezet.

Biologische wijn is niet belastend voor de natuur

Biologische wijnen worden op een natuurvriendelijke wijze geteeld. Dat betekent: geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en geen genetische modificatie. Is er een probleem tijdens het telen, dan wordt daarvoor een natuurlijke oplossing bedacht. Biologische wijnboeren zetten zich zo in voor een behoud van de natuur. Sommige wijnboeren gaan zelfs nog een stap verder en compenseren de CO2-uitstoot die zij met het maken en verkopen van wijn veroorzaken door bomen te planten. Je kunt zelfs kiezen voor biologische wijn met herbruikbare kurken. Welke biologische wijn je ook kiest: let altijd op het keurmerk. Dan weet je zeker dat je met jouw glaasje wijn een duurzame keuze hebt gemaakt.

Biologische wijn is een natuurlijk product

Biologische wijn moet aan een aantal voorwaarden voldoen voordat het biologisch genoemd mag worden. Zo wordt er streng gecontroleerd op de hoeveelheid sulfiet en de aanwezigheid van sorbinezuur in de wijn. Een biologische wijn is dus een echt natuurproduct, je weet precies wat je drinkt. Door het toevoegen van voldoende sulfiet is de wijn uitstekend te bewaren. Elke wijn, biologisch of niet, moet je niet langer dan een week geopend bewaren. Net zoals alle andere producten die je in hun pure, natuurlijke vorm eet of drinkt. De druiven zijn het belangrijkste ingrediënt en vanwege het niet toevoegen van allerlei geur-, kleur- en smaakstoffen is het blenden van verschillende druivensoorten populair bij biologische wijnmakers. De druiven bepalen de smaak.

Biologische wijn is lekkerder

Uit vergelijkend warenonderzoek blijkt dat biologische wijnen beter scoren op smaak dan andere wijnen. Echte kenners zullen ook zeggen dat biologische wijnen lekkerder zijn. Smaken verschillen echter en je kunt de smaak natuurlijk niet beoordelen zonder de wijn zelf te proeven. We dagen je dan ook graag uit om vandaag nog biologische wijn te kopen en de smaak zelf te testen. Laat je verrassen door de puurheid van de smaak. Wedden dat je voortaan alleen nog maar biologische wijn wilt drinken?