Duurzaam omgaan met je lichaam! Kook niet uit pakjes en zakjes, maar creëer je eigen heerlijke maaltijd

Iedereen kent ze wel, de wereldgerechten van Knorr. Pakjes waarmee je een maaltijd kunt koken waarbij je keuze hebt uit allerlei verschillende gerechten. Van Zuid-Afrikaanse Bobotie tot en met Mexicaanse Taco’s, de keuze is reuze! Daarnaast biedt het gemak. Je gooit een paar pakjes in je winkelkar en je hoeft de pakjes enkel aan te vullen met wat ingrediënten en je bent klaar. Vele mensen koken uit pakjes, omdat het juist zo gemakkelijk is. Na een drukke werkdag heb je soms weinig zin om veel na te moeten denken betreft wat je gaat eten en hoe je het gaat maken en dan biedt een maaltijd uit een pakje of zakje dé uitkomst. Echter, maaltijden die gemaakt worden vanuit pakjes en zakjes zitten doorgaans vol met zout. Te veel zout is niet goed voor je en kan leiden tot een vermindering van je fitheid, daarom is het goed om niet uit pakjes en zakjes te koken maar je eigen maaltijd te creëren. In dit artikel bieden wij je 3 tips om je eigen overheerlijke maaltijd te creëren.

Zorg voor een goed gevuld kruidenrekje 

Kruiden staan aan de basis van elke overheerlijke maaltijd, zonder kruiden kan een maaltijd namelijk ietwat smakeloos zijn. Bij een maaltijd uit een pakje of zakje krijg je ook vaak een kruidenmix. Echter, deze kruidenmixen bestaan veelal uit zout. Ga eens op pad en koop ten eerste een kruidenrekje waar je al je kruiden kunt opslaan, wel zo handig. Om het rekje te vullen moet je natuurlijk kruiden kopen. Voordat je de kruiden koopt is het verstandig om eerst te inventariseren welke kruiden je veelvuldig zal gaan gebruiken. Bekijk hiervoor online recepten van gerechten die je vaak eet, hieruit kun je opmaken welke kruiden je straks veel nodig zult hebben. Als je eenmaal de kruiden in huis hebt, gebruik ze dan zoveel mogelijk. Zodoende krijg je steeds meer kennis over het gebruik van kruiden en hoe je er een gerecht heerlijk mee kunt maken. 

Rust je keuken uit met de juiste materialen

Om een goede maaltijd te kunnen bereiden heb je de juiste materialen nodig. Als je een breed scala aan keukenmaterialen hebt, kun je ook meer soorten maaltijden bereiden. Hierdoor wordt de keuze in de supermarkt ook weer gemakkelijker en word je niet beperkt. Wederom kun je weer een inventarisatie maken op basis van gerechten die je lekker vindt en vaak eet. Bekijk welke materialen je daarvoor nodig hebt en haal die in huis. Je hebt dan een basis en je kunt vanuit die situatie altijd je arsenaal aan materialen uitbreiden. Ook hier geldt, gebruik je keukenmaterialen zoveel mogelijk. Hoe bekender je raakt met het materiaal dat je hebt, des te eenvoudiger en lekkerder je jouw maaltijden kunt bereiden. 

Oriënteer jezelf in kookboeken of online en probeer dingen uit

De pakjes van Knorr zijn lekker makkelijk, want je hoeft zelf niet na te denken. Maar, wist jij dat het internet bomvol staat met lekkere recepten? Je kunt zelfs websites vinden waar recepten te vinden zijn waarmee jij de Knorr-gerechten exact kunt namaken, zonder het vele zout natuurlijk! Probeer je te oriënteren op het internet of door kookboeken te kopen en probeer zoveel mogelijk gerechten uit. Op die manier verbreed jij je horizon en wellicht ontdek je wel een nieuw favoriet gerecht! Heb jij toevallig Instagram of Pinterest? Op die kanalen zijn vele foodliefhebbers te vinden die overheerlijke en unieke gerechten delen. Door gebruik te maken van social media kom je doorgaans gerechten tegen die afwijken van het normale. Dus, mocht jij iemand zijn die graag iets nieuws probeert, dan is dat zeker het proberen waard!