Duurzaam vervoer: ga klimaatbewust de weg op!

Dagelijks verplaatsen miljoenen Nederlanders zich van plek A naar plek B. Of het nou voor school, werk, vakantie, hobby of een andere reden is. Deze verplaatsingen zorgen voor een stevige Co2-uitstoot. Gelukkig is de bewustwording rondom het klimaat steeds groter onder de Nederlanders en kiezen steeds meer mensen een milieuvriendelijke optie. Zo is de elektrische fiets de afgelopen jaren bezig aan een stevige opmars. Maar, er zijn nog veel meer milieuvriendelijk opties om uit te kiezen. In dit artikel hebben wij 3 opties voor je op een rij gezet. Laat de vervuilende auto op benzine staan en ga voor groen!

Elektrische step

We starten met de elektrische step. Dit is een praktisch en compact vervoersmiddel die je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Zo heb je kleine modellen met een beperkte snelheid, voor bijvoorbeeld plezierritjes. Maar er zijn ook grotere modellen met een hogere snelheid, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om jezelf te vervoeren naar bijvoorbeeld werk. Binnen het segment van de elektrische step heb je een zeer gevarieerd aanbod aan modellen, merken en prijzen. De aankoop van een nieuwe step hoeft niet persé duur te zijn, zo zijn er ook voldoende goedkope e-steps. Overigens heb je voor bepaalde typen een rijbewijs nodig, dus laat jezelf informeren voordat je overgaat tot de koop.

Elektrische scooter

Wellicht heb je ze wel eens door je stad of dorp zien rijden, de elektrische scooter. Ook een vervoersmiddel dat steeds meer in trek is. De elektrische scooter is in feite hetzelfde als een benzine scooter, maar dan is de benzine motor vervangen door een elektromotor. De elektrische scooter kan prima gebruikt worden voor woon-werkverkeer (mits je niet te ver van je werk woont), plezierritjes of woon-schoolverkeer. Met een volle accu rijd je ongeveer 120 kilometer, tenzij je een accu upgrade hebt uitgevoerd. De elektrische scooter kent vele voordelen, zoals: minder onderhoud, minder storingsgevoelig, geen uitlaatgassen, geen restricties omtrent milieuzones en nog veel meer! Echter, let wel dat je de scooter moet opladen. Dit kost meer tijd (gemiddeld 6 uur), dan wanneer je benzine tankt. Maar, hier staan tal van voordelen tegenover en je draagt bij aan een groenere wereld!

Scootmobiel

Mocht je slecht te been zijn dan biedt de scootmobiel uitkomst. De elektrische scootmobiel is een voertuig met 3 tot 4 wielen die gericht zijn op mensen die of slecht te been zijn of een beperking hebben. De voertuigen zijn zeer praktisch en je verplaatst jezelf eenvoudig van plek A naar B. Ook zijn de voertuigen vaak op maat te maken, zoals bijvoorbeeld een draaibare stoel, zodat je van de zijkant kunt instappen. Of wat te denken van een upgrade qua accu, zodat je nóg meer kilometers kunt maken met jouw scootmobiel. Ook qua vermogen heb je genoeg keuze, zo kun je ook een snelle scootmobiel aanschaffen. Zodoende hoef je niet lang te wachten voordat je op je bestemming bent.

Zoals je ziet zijn er vele milieuvriendelijke opties om jezelf te verplaatsen. Ook al lijkt het een kleine keuze tussen je auto op benzine en een milieuvriendelijker alternatief. Door elke dag te kiezen voor een duurzame optie, verklein je jouw Co2-uitstoot aanzienlijk!