Geef jouw woning een groene metamorfose met behulp van kamerplanten!

Heerlijk een dagje erop uit is natuurlijk hartstikke fijn, maar om daarna weer terug te keren in je knusse huisje is net zo aangenaam! Lekker op de bank ploffen terwijl je een mooi boek leest of een leuke serie kijkt. Voor velen is het belangrijk om hun woning gezellig in te richten om zich helemaal thuis te voelen. Om voor een goede ambiance te zorgen kun je allerlei dingen in je woning toepassen, zoals wat verf of behang op de muur, mooie meubels plaatsen of fraaie decoraties ophangen. Maar, wist jij dat kamerplanten ook voor heel veel gezelligheid in een woning kunnen zorgen? Daarnaast bieden kamerplanten allerlei andere voordelen. In dit artikel gaan we hier dieper op in en daarnaast bieden we tips betreft welke kamerplanten voor de meeste gezelligheid zorgen. 

Voordelen van kamerplanten

Voordat we ingaan op welke planten het sfeergehalte het beste kunnen verhogen gaan we eerst in op de voordelen van kamerplanten. We hebben de voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet .

  • Onderzoek heeft aangetoond dat kamerplanten voor minder stress zorgen. Dus, leef jij een stressvol bestaan? Dan doe je er goed aan om je woning vol te zetten met kamerplanten. Uitzicht op een groene oase zal ervoor zorgen dat je je meer ontspannen en vrolijker voelt. 
  • Planten breken schadelijke stoffen in huis af, zo verminderen ze bijvoorbeeld koolmonoxide. Niet alleen breken ze deze stoffen af, ze zetten het om in zuurstof. Planten als Epipremnum en Spathiphyllum zijn bijzonder goed in het zuiveren van de lucht. 
  • Jonge kinderen hebben vaak last van allergieën. Wist jij dat planten hier tegen helpen? Als mensen op jonge leeftijd opgroeien met planten zijn ze minder vatbaar voor allergieën. 
  • Heb jij geen goede nachtrust? Denk er dan eens over na om je slaapkamer te voorzien van wat planten. Planten zorgen voor meer zuurstof in de kamer waardoor je beter slaapt. 

Welke kamerplanten zijn het beste voor de sfeer? 

Genoeg redenen dus om kamerplanten in je woning te plaatsen. Maar, welke kamerplanten zijn sfeervol? Wij hebben enkele van de meest sfeervolle kamerplanten voor je op een rij gezet, scheelt jou weer zoeken! 

  • We hebben deze plant al eerder benoemd, namelijk de Spathiphyllum-plant. Deze plant zuivert niet alleen de lucht, maar heeft ook nog eens een prachtig uiterlijk. Als de plant in de bloei staat groeien er prachtige witte blaadjes aan die lijken op lepeltjes. Als kers op de taart heeft de plant ook nog eens weinig onderhoud nodig. 
  • Geef je kamer een tropisch tintje door er een tropische kamerplant in te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een cactus of een palm. Let wel, de ene plant heeft behoorlijk wat meer onderhoud nodig dan de ander. Zo is de palm ingewikkeld om te onderhouden als je het afzet tegen de cactus. Maar, het is het waard want deze planten geven je woning echt een unieke touch. 
  • Deze plant is tegenwoordig erg populair als kamerplant: de Monstera. Deze populariteit is niet zonder reden, want met zijn grote bladeren met gaten erin geeft deze plant je woning behoorlijk wat sfeer. Als pluspunt is de plant ook nog eens erg gemakkelijk in onderhoud. 

Om het plaatje qua sfeer helemaal af te maken dien je de plant ook nog te voorzien van een mooie pot, zoals een pot van Elho. Zodoende geef je de plant nét wat meer uitstraling.