Is je vloer aan vernieuwing toe? Kies voor een duurzame nieuwe vloer!

Je huis is een belangrijke investering, en eentje waarvan je wilt dat hij nog jaren meegaat. Als je vloer er een beetje versleten begint uit te zien, is het misschien tijd voor vernieuwing. 

Hierdoor verhoog je niet alleen je woonplezier, maar zorg je ook voor een vermeerdering van de woningwaarde. Win-win! Als je toch op het punt staat om een nieuwe vloer te leggen, denk dan ook aan de duurzaamheidsgehalte van je woning. Want hier geldt ook weer, hoe duurzamer je woning des te meer je huis waard wordt. In dit artikel verkennen we enkele van de meest duurzame nieuwe vloeren op de markt, zodat je de perfecte optie voor je huis kunt kiezen. Lees verder om meer te weten te komen!

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer?

Er is niet één perfecte vloer voor iedereen. De keuze van het type vloer dat het beste bij je huis past hangt af van vele factoren, zoals waar in het huis wordt de vloer geplaatst en heb je kinderen of huisdieren? Denk goed na over alle factoren die meespelen en kies op basis van je behoeften de juiste vloer. Wat helpt is om met bekenden te praten die onlangs een nieuwe vloer hebben gelegd, wat zijn hun ervaringen geweest? Voor je gemak hebben we een shortlist opgesteld met zaken waar je per vloer rekening mee moet houden. 

Houten vloeren 

  • Kan erg duurzaam zijn en geeft je woning een natuurlijke uitstraling. 
  • De vloeren moeten om de paar jaar behandeld worden met olie om de natuurlijke uitstraling te behouden. 

Stenen vloeren 

  • Gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor ze relatief duurzaam zijn vergeleken met synthetische opties. 
  • Zijn erg stevig en kunnen dus goed tegen een stootje. 

Tegelvloeren 

  • Vaak gebruikt in badkamers omdat het waterbestendig is, perfect voor kamers waarin vaak nattigheid ontstaat. 
  • Er zijn veel verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar, die je huis meer persoonlijkheid kunnen geven 

Laminaatvloeren 

  • Zeer geschikt voor ruimtes waarin veel gelopen wordt. Laminaat is namelijk kras- en waterbestendig. Dit maakt de vloer erg duurzaam. Ook zijn laminaatvloeren in vele toepassingen te koop, dus ook hier zijn er vele mogelijkheden om je woning een bepaalde uitstraling mee te geven. 

Laminaat PVC: goedkoop en duurzaam! 

Laminaat PVC is één van de goedkoopste soorten vloerbedekking, maar tegelijkertijd ook één van de meest duurzame. Waarom? PVC krast of deukt niet, dus het zal er lang mooi blijven uitzien. Het is ook waterdicht, dus je kunt op je laminaatvloer morsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de vloer beschadigd raakt. Bovendien hoeft PVC niet regelmatig onderhouden te worden en het onderhoud dat gepleegd dient te worden is erg eenvoudig. Af en toe schoonmaken met een natte dweil is voldoende om de vloer mooi schoon te houden. Overtuigd en wil je graag PVC stroken kopen? Laat je dan informeren door een specialist betreft welke PVC stroken het beste in je woning passen. Zodoende weet je zeker dat je de juiste koop maakt! Het zou natuurlijk zonde zijn als je een soort hebt wat niet in je woning past.