Investeren in duurzame crypto als Bitcoin? Gebruik deze handige tips!

De afgelopen jaren kon je niet om cryptomunten heen. Overal werd er over deze revolutionaire munten gepraat, zowel op televisie als in je sociale leven. Vele beleggers hebben succes gehad met hun investering in cryptomunten en dit trekt ook anderen aan om te beleggen in de cryptomarkt. Daardoor hebben veel doorgewinterde beleggers, maar ook starters, de keuze gemaakt om te gaan investeren in cryptomunten. 

Tegenwoordig zijn er vele munten waaruit je kunt kiezen, zoals: 

 • Ethereum
 • Cardano
 • Litecoin
 • Ripple
 • Monero
 • Solana
 • Ravencoin

Maar, de allerbekendste is natuurlijk de Bitcoin. Deze munt is momenteel het meest waardevol. Kijkend naar duurzaamheid krijgt de Bitcoin vaak kritiek dat het geen milieuvriendelijke munt is. In dit artikel brengen we de duurzaamheid van de Bitcoin onder de loep en geven we je tips betreft hoe je het beste kunt investeren. 

Wat maakt de Bitcoin duurzaam? 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het drukken van papiergeld en het gebruiken van pinautomaten een wezenlijke bijdrage levert aan de verslechtering van het klimaat. Om die beweegredenen zijn veel overheden wereldwijd ook op zoek naar innovatieve alternatieven om duurzame valuta te produceren. Hierbij kun je denken aan het gebruik van duurzaam katoen om bankbiljetten te maken of het recyclen van oude munten voor het maken van nieuwe munten. 

Hebben de maatregelen effect? 

Echter, veel maatregelen hebben nog niet het gewenste effect gehad op de milieu impact. De oplossing is een cashloze maatschappij. Hiervoor zijn er verschillende opties, want ook banken kunnen een oplossing bieden in cashloze transacties. Maar, banken hebben een grote impact op het milieu. Dit komt omdat zij datacentra, kantoren, geldautomaten en vervoer moeten voorzien van brandstoffen en elektriciteit. Digitale munten verbruiken minder dan 40% van de energie die traditionele banken verbruiken. De Bitcoin kan dus een belangrijke rol spelen in een duurzame cashloze maatschappij. 

Volg het Bitcoin nieuws om te kijken welke rol de Bitcoin gaat spelen in een duurzame toekomst. 

Hoe kun je het beste starten met investeren in de Bitcoin? 

Wil jij graag bijdragen aan het verwezenlijken van een duurzame maatschappij zonder cash door te investeren in de Bitcoin, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Geen zorgen! Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld die je helpen bij het maken van een start van jouw cryptocarrière. 

 • Begin met een oefenbedrag: begin met een bedrag die je gemakkelijk kunt missen. Cryptomunten kunnen erg fluctueren, dus het kan zo zijn dat je de volgende dag je inleg kwijt bent. Heb je belegd met een bedrag die je niet kunt missen, dan kun je in de problemen komen. 
 • Haal je inleg eruit wanneer je winst hebt: is je munt lekker aan het stijgen en heb je flinke winst gepakt? Haal je inleg er dan weer uit. Zodoende speel je alleen met geld dat je ‘gewonnen’ hebt. 
 • Denk aan de lange termijn: hoewel cryptomunten flink kunnen fluctueren moet je niet direct in paniek raken wanneer een munt flink daalt. Denk altijd aan de lange termijn. Door de jaren heen heeft de Bitcoin meerdere dips gehad, waaronder wat flinke. Maar, de munt is door de jaren heen altijd meer waard geworden. Dus laat je geld voor langere termijn staan. 
 • Beleg veilig: zorg altijd voor voldoende veiligheid wanneer je gaat beleggen. Meld je aan bij een exchange die je kunt vertrouwen. Lees bijvoorbeeld eerst de reviews van de exchange voordat je jezelf aanmeld. Zorg er ook voor dat je altijd 2FA hebt aanstaan.

Ben jij een miner en wil je het proces verduurzamen? Kijk hoe je zelf energie kunt opwekken, zodoende draag je toch weer een steentje bij aan het klimaat door het energielabel van je woning te verbeteren.