Kun jij meer sfeer in huis gebruiken? Kies voor duurzame wanddecoratie!

Ken jij het gevoel dat wanneer je thuis komt, of dit nu na een dag werken is of nadat je een leuk uitje heb gehad, je weer blij bent om thuis te zijn? Door je woning helemaal naar eigen wens en smaak in te richten zorg jij ervoor dat je in huis helemaal ontspannen en gelukkig bent. Uiteraard speelt comfort hier een belangrijke rol in. Want zeg nou zelf, het is natuurlijk erg lekker om even languit op de bank te liggen. Maar, ook het creëren van de juiste sfeer is een onmisbaar onderdeel in het scheppen van een ontspannen huiselijke ambiance. Je hebt vele opties om sfeer te maken, zoals: planten en vazen, verschillende stijlen meubels, unieke vintage items, lampen of wanddecoratie. 

In dit artikel gaan we dieper in op het laatstgenoemde: duurzame wanddecoratie. Kale muren zijn immers funest voor de stemming in huis. Wallfelt heeft een oplossing gevonden om je muren op een duurzame manier op te fleuren. Hieronder lees je hoe jij op verantwoorde wijze sfeer creëert in jouw woning! 

Wallfelt: duurzame & trendy wanddecoratie 

Of het nu om je huiskamer, slaapkamer, kinderkamer of kantoor gaat: bij Wallfelt vind je vilten wandpanelen die de juiste ambiance opwekken. De wandpanelen zijn gemaakt van polyester vilt, wat zorgt voor diverse voordelen. Hinderlijk reflecterend licht wordt geabsorbeerd, waardoor de panelen er aangenaam zacht en mat uitzien. Dit heeft als resultaat dat de kamer waarin de panelen hangen een warme en rustgevende uitstraling krijgen. 

Het vilt is ademend materiaal en heeft daardoor een gunstig effect op de luchtkwaliteit in huis. Overtollig vocht wordt door de panelen opgenomen en wordt later weer in de binnenlucht losgelaten. De luchtvochtigheid wordt dus binnenshuis door de panelen gereguleerd. Naast een sfeerverhogende functie verbetert de duurzame wanddecoratie dus ook het wooncomfort. De panelen zijn in vele kleuren beschikbaar, dus voor iedere woonstijl zit er passende wanddecoratie tussen.

Waarom zijn de wandpanelen van Wallfelt duurzaam? 

Sfeer en comfort zijn uiteraard van belang: maar hoe duurzaam zijn de wandpanelen van Wallfelt eigenlijk? Duurzaamheid is een zeer belangrijke kernwaarde van Wallfelt en dit is terug te zien in de wanddecoratie en de manier waarop het verpakt en verzonden wordt. 

Het product

De panelen zijn gemaakt van 50% gerecycled vilt, dit bespaart tot wel 25% aan CO2-uitstoot. Het gewicht van een paneel is ongeveer 300 gram, 150 gram daarvan bestaat dus uit gerecycled polyester. Omgerekend zijn dit maar liefst 15 lege plastic Coca-Cola flesjes van een halve liter. 

Het vilt dat gebruikt wordt bij de productie van de panelen bestaat uit polyester vezels, wat erg goed te recyclen is. De wandpanelen van Wallfelt zijn maar liefst voor 100% recyclebaar. Het mooie aan gerecycled polyester is dat het geen kwaliteit inlevert als het hergebruikt wordt, de kwaliteit van hergebruikt polyester is net zo goed als dat van nieuw polyester. 

Door het polyester te recyclen hoeven er geen fossiele brandstoffen gebruikt te worden voor de productie van nieuw polyester. Wallfelt draagt dankzij hun duurzame wanddecoratie dus bij aan het verminderen van de uitputting van de aarde. Overigens is hun missie om hun het percentage gerecycled polyester in hun producten te verhogen, zodat hun ecologische footprint nog kleiner wordt. Dat is een missie waarbij wij ze heel veel succes wensen en waarvan wij hopen dat het lukt!

Verpakking & verzending 

Duurzaamheid houdt niet op bij het product zelf, want: hoe verpak en verzend je het? Indien jij de prachtige wanddecoratie van Wallfelt besteld, dan wordt dit geleverd in een golfkartonnen doos. Deze is 100% recyclebaar, 100% biologisch afbreekbaar en is gemaakt van milieuvriendelijk papier. De doos zelf is gemaakt van 77% gerecycled papier en is zo ontworpen dat er geen loze ruimtes in de doos bestaan. Verspilling van papier wordt op die manier tegengegaan. Doordat de verpakkingen niet onnodig groot worden gemaakt kunnen er ook meer dozen mee met het transport, hierdoor zijn er minder ritten nodig om de producten af te leveren bij de klant. 

Over transport gesproken, Wallfelt heeft doelbewust voor PostNL gekozen als partner. Waarom? PostNL heeft als missie om in 2030 volledig uitstootvrij hun pakketten af te leveren. Dat is een missie die naadloos aansluit bij de duurzame ambities van Wallfelt zelf. Overigens heeft PostNL nog een tussenstop die ze willen maken voordat ze hun einddoel bereiken, ze willen namelijk in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen. Ook dat is een missie waarvan wij sterk hopen dat het lukt! 

Zoals je leest kun je jouw woning ook op een verantwoorde wijze inrichten met de duurzame wanddecoratie van Wallfelt! Nog een leuk feitje om mee af te sluiten: heb je behoefte aan een nieuwe kleur aan de wand? Je kunt je oude panelen inleveren en als tegenprestatie krijg je 15% korting op je nieuwe panelen! Wat wil je nog meer?