Natuurlijke jodium: onmisbaar mineraal

We denken er misschien niet vaak aan, maar jodium is een onmisbaar mineraal voor ons lijf. Het ondersteunt namelijk een normale hormoonproductie van de schildklier. Jodium wordt niet voor niets in Nederland aan diverse levensmiddelen toegevoegd. Het wordt meestal uit zeewier gewonnen. Natuurlijk, duurzaam én geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Waar is jodium goed voor?

Jodium is  van belang voor meerdere processen in ons lichaam. Om te beginnen, ondersteunt het onmisbare mineraal de normale hormoonproductie van de schildklier. Bovendien ondersteunt het de stofwisseling en is het goed voor een normaal werkend zenuwstelsel. Jodium is tevens goed voor de huid en voor de normale werking van de hersenen. Als volwassenen dienen we dagelijks ongeveer 150 microgram jodium binnen te krijgen om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Vis en zeevruchten zijn eveneens bronnen van biologisch beschikbaar jodium. Zij worden echter vaak in zeeën en oceanen gevangen die verontreinigd zijn en met name grotere vissen bevatten kwik. 

Jodium wordt aan zout toegevoegd

In het begin van de vorige eeuw werd ontdekt dat veel mensen te weinig jodium binnenkregen. Daarom wordt het sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog toegevoegd aan keuken- en bakkerszout. Hiermee kwam een einde aan krop (struma). Op deze manier werd brood een bron van jodium. Mocht je echter een koolhydraatvrij dieet volgen dan krijg je dus niet of nauwelijks jodium binnen, zou je denken. Dat klopt niet. Volgens het Voedingscentrum kun je ook genoeg van dit mineraal binnenkrijgen als je witvis eet of vette vis. Ook in eieren kaas, melk en runderlappen zit jodium. Je zou wél 3,5 kilo runderlappen in één keer moeten verorberen om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium te komen. Wie lukt dat nou? Bovendien: wat doe je dan als je vegetariër of veganist bent? Jodium zit immers vooral in dierlijke producten.

Zeewier als bron van natuurlijke jodium

Gelukkig zijn er ook plantaardige voedingsmiddelen die jodium bevatten. Wat dacht je van zeewier? Zeewier? Inderdaad, die groene, glibberige slierten die je tijdens een strandwandeling in het zand ziet liggen. Zeewier is een goede, natuurlijke en plantaardige bron van jodium. Zeewier bevat daarnaast nog meer goede stoffen. Je kunt hierbij denken aan verschillende vitamines, eiwitten en mineralen zoals bijvoorbeeld ijzer. In veel Aziatische landen staat zeewier al eeuwen op het culinaire menu. Een bijzondere zeewierbron van jodium is kelp.

Kelp is een uitstekende bron van natuurlijke jodium

Wat maakt kelp dan zo bijzonder? Nou, deze alg is sowieso een krachtige bron van vitamines en mineralen. Boven alles zijn de bruine en groene slierten een uitstekende bron van natuurlijke jodium. Vitaminesperpost.nl is een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Je kunt er dus terecht voor Jodium Natuurlijk capsules en kelp uit natuurlijke teelt. Het zeewier voor deze capsules wordt speciaal duurzaam geteeld in de ongerepte wateren aan de schone kusten van Schotland en vormt een perfecte bron voor natuurlijk jodium. De capsules zijn 100% plantaardig en natuurlijk. De kelp capsules met natuurlijk jodium zijn uiteraard afkomstig van natuurlijk geteelde kelp.  

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Bij vitaminesperpost.nl is úw zorg voor veiligheid ónze zorg voor veiligheid. Wij nemen verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de ingrediënten veilig zijn. Zo worden de ingrediënten bijvoorbeeld altijd getest op onvolkomenheden. Daarnaast helpen diverse systemen en processen ons om de veiligheid van onze producten te waarborgen.