Op reis naar een droomland? 3 tips om de trip duurzamer te maken!

Vind jij het ook zo leuk om al het prachtige in de wereld te ontdekken door te reizen? Begrijpelijk, want de wereld heeft zoveel te bieden. Van de prachtige natuur in Afrika tot aan de adembenemende stranden in Azië. Voor ieder type reiziger is er wel een droombestemming te vinden. In het geval van een reis binnen Europa kun je de trein nemen, maar doorgaans moet je per vliegtuig reizen om je bestemming te bereiken. Als je duurzaamheid een warm hart toedraagt kan dit een drempel zijn, maar dat hoeft niet. In dit artikel gaan we in op praktische tips betreft hoe je jouw droomreis duurzamer kunt maken. Zodoende kun jij met een gerust hart de reis van je dromen maken! 

Compenseer de CO2 die je uitstoot

Als je met het vliegtuig gaat dan stoot je nu eenmaal CO2 uit. Maar, je kunt deze uitstoot compenseren door overige factoren in je leven duurzamer te maken. Zodoende kun je jouw CO2-uitstoot weer in balans krijgen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om je een duwtje in de goede richting te geven. 

  • Douche jij nog zonder een waterbesparende douchekop? Tijd om hier verandering in te brengen! Wist jij dat wanneer je 2 jaar met een waterbesparende douchekop doucht, je evenveel CO2-uitstoot hebt bespaard als wanneer je retour vliegt van Amsterdam naar Londen? Als je vanaf nu de rest van je leven met een waterbesparende douchekop doucht, dan heb je de uitstoot van een verre reis er wel uit. 
  • Heb jij nog een oud type verlichting in huis hangen, bijvoorbeeld halogeen- of gloeilampen? Wissel deze dan in voor LED-verlichting. Door dit te doen heb je in 5 jaar tijd evenveel CO2-uitstoot bespaard als een retourtje van Amsterdam naar Barcelona. 
  • Je moet 1000 hamburgers laten staan om een retourtje van Amsterdam naar New-York te compenseren. Oftewel: introduceer een vleesloze dag in je wekelijkse dieet. Indien je nog jong bent en je houdt dit tot je pensioenleeftijd vol, dan zou je wel 2 keer een lange vlucht retour kunnen nemen. 

Tips voor de vliegreis 

Naast het compenseren van de CO2-uitstoot zijn er ook andere dingen die je kunt ondernemen om je ecologische footprint te minimaliseren tijdens een vliegreis. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. 

  • Neem een directe vlucht naar je bestemming, bij een overstap vlieg je namelijk vaak om. Door direct te vliegen stoot je minder CO2 uit. 
  • Kies voor één lange vakantie in plaats van enkele korte vakanties. Zodoende hoef je maar één keer te vliegen en niet meerdere malen. 
  • In de Atmosfair Airline Index kun je opzoeken met welke maatschappij je het beste kan vliegen als het gaat om CO2-uitstoot. 
  • Reis in economy class en niet in business class. Bij de laatstgenoemde afdeling zijn de stoelen veel ruimer, hierdoor kunnen er minder mensen mee en stoot je meer CO2 per persoon uit. 

Inspiratie nodig voor een droomreis? Denk eens aan Tanzania! 

Zo, genoeg informatie over hoe je jouw reis zo duurzaam mogelijk kunt maken. Tijd voor wat inspiratie! Wil jij een onvergetelijke reis maken naar een land dat écht alles te bieden heeft? Prachtige nationale parken, één van de mooiste bergen ter wereld, schitterende eilanden met oogverblindende stranden en safari’s waarbij je leeuwen, olifanten, zebra’s, buffels en meer indrukwekkende dieren kunt zien. We hebben het dan natuurlijk over Tanzania, één van de meest adembenemende landen ter wereld. Waarom is Tanzania zo bijzonder? Wij hebben een lijstje voor gemaakt met redenen om dit land te bezoeken. 

  • Ontdek de ongerepte natuur door op Tanzania safari te gaan. Tanzania biedt een thuis aan de zogeheten ‘big 5’, dit zijn de meest machtige dieren van het Afrikaanse dierenrijk. We hebben het dan over: olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden. Neem een safari met een privé gids en leer alles over deze dieren, de omgeving en de lokale bevolking van Tanzania. 
  • Wil jij liever een vakantie aan de kust? Breng dan een bezoekje aan de ‘specerijen eilanden’, oftewel: Zanzibar, Mafia- en Pemba Eiland. Zanzibar staat bekend om de parelwitte stranden, vaak genoemd als de mooiste zandstranden ter wereld. Ook voor ‘s werelds beste snorkel- en duiklocaties ben je hier aan het juiste adres. 
  • Voor de sportievelingen en de avonturiers is er ook genoeg te ondernemen. Trek je wandelschoenen aan, neem je uitrusting mee, huur een gids in en beklim de Kilimanjaro! Dat wordt een avontuur die je nooit van je leven zult vergeten. 

Overtuigd en wil jij graag een droomreis naar Tanzania maken? Neem dan contact op met Tanzania Specialist. Samen met hun specialisten kun je eenvoudig een reis geheel op maat samenstellen.