Origineel en duurzaam overnachten? 3 locaties voor jou op een rij gezet!

Elk jaar trekken vele mensen erop uit om heerlijk vakantie te vieren. Toeristische trekpleisters als Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland zijn immens populaire bestemmingen. Hier vind je lekker warm weer, mooie stranden, een andere cultuur en lekker eten. Echter, dit zijn doorgaans drukke plekken. Boulevards vol met toeristen zorgen niet altijd voor de rust die je nodig hebt tijdens een vakantie. Wist jij dat je ook prima in eigen land op een originele wijze kunt overnachten en dat ook nog eens op een duurzame manier? 

Op de nieuwe website ECO logies vind je prachtige duurzame verblijven op schitterende locaties in Nederland en België, waar je echt even helemaal tot rust kunt komen. Geen drukke straten of stranden volgepakt met toeristen, maar mooie natuur, lekkere restaurants, gezellige terrassen en meer! In dit artikel hebben wij 3 locaties voor je op een rij gezet om je een duwtje in de goede richting te geven. 

De Zilveren Maan

Het eerste ecologische verblijf op ons lijstje is De Zilveren Maan. Dit duurzame verblijf is gelegen aan de rand van het natuurgebied Duinengordel op het Kempens Plateau. Hier vind je duinen, heide en bos waar je eindeloos kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. Dat is niet alles, want ook de Maas is dichtbij. Hier kun je lekker gaan varen of kanoën. De mogelijkheden voor buitenactiviteiten zijn oneindig, zo kun je bijvoorbeeld ook het oude stadje Maaseik bezoeken. Hier vind je lekkere restaurants, het archeologisch museum en het oudste apothekersmuseum van België. Genoeg te doen dus!

Na al die activiteiten wil je uiteraard lekker uitrusten en dat kun je in De Zilveren Maan. Het grote eco familiehuis heeft maar liefst negen slaapkamers en acht badkamers. Ook vind je er verschillende zithoekjes, een grote keuken, een speelzolder en meer! Voornamelijk voor de grote groepen is dit een uitstekende locatie om duurzaam te overnachten. 

In de grote keuken vind je overigens een wijnkoelkast en je hebt er uitgebreid de ruimte om heerlijke maaltijden te bereiden. De Zilveren Maan heeft alle mogelijkheden in huis om er een onvergetelijk en gezellig avontuur van te maken met elkaar. Ook kun je hier terecht voor een uitgebreid ontbijt, diner of barbecue. 

Aan luxe en ruimte dus geen gebrek, maar dit gaat hand in hand met duurzaamheid. Zo is er een warmtepomp en een zonneboiler aanwezig waarmee het pand kan zorgen voor eigen verwarming. Deze verwarming wordt goed vastgehouden door de uitstekende isolatie van het pand. Als kers op de taart is het schitterende meubilair gemaakt van de onderdelen van oude meubelstukken. 

Antonia 

Als we het over schitterende locaties hebben mag de Veluwe uiteraard niet ontbreken. Hier vind je het duurzame verblijf Antonia. Voor de bouw van deze vakantiewoning zijn vele natuurlijke materialen gebruikt, waaronder verantwoord hout en een rieten dak. Om voor warmte in de vakantiewoning te zorgen is er een pelletkachel aanwezig. Het water wordt verwarmd door middel van een zonneboiler met vier panelen. Er wordt tot in de kleinste details nagedacht als het over duurzaamheid gaat, want ook het afval wordt gescheiden en de schoonmaak wordt gedaan met natuurlijke producten. 

De omgeving is schitterend, want met een paar stappen sta je midden in één van de grootste natuurgebieden van Europa. Hier kun je wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken, hardlopen, mooie foto’s maken en nog vele andere buitenactiviteiten ondernemen. De échte natuurliefhebber komt hier helemaal tot zijn of haar recht. Overigens kun je hier ook vele dieren spotten, zoals adders, edelherten, zwijnen, vossen, Schotse hooglanders en meer. 

Het duurzame verblijf heeft door het rieten dak een charmante uitstraling. Het heeft een ruime woonkamer en een luxe keuken die van alle gemakken is voorzien. Boven vind je er twee slaapkamers en een luxe badkamer met inloopdouche. Houd je van een lekkere barbecue? Dan heb je geluk! Zo is er een luxe Big Green Egg BBQ voor een heerlijke slow food barbecue.

De Koeberg

Laat je betoveren door het Zuid-Limburgse landschap waar De Koeberg gevestigd is. In deze duurzaam verbouwde monumentale carréhoeve uit 1750 komen comfort, historie en luxe samen. Bij de verbouwing is het erfgoed behouden maar er is een grote mate van duurzaamheid doorgevoerd. Ecologische materialen, zoals hout, hergebruikte luiers en vlas zijn gebruikt voor de isolatie van het pand. De duurzame vakantiewoning wordt verwarmd door middel van infraroodpanelen en vloerverwarming, deze worden ondersteund door maar liefst 172 zonnepanelen. Het afval wordt gecomposteerd en op eigen land gebruikt. Alle middelen worden uit de kast getrokken om ervoor te zorgen dat jouw verblijf zo weinig mogelijk impact heeft op het milieu. 

Op steenworp afstand van De Koeberg vind je de prachtige stad Maastricht. Hier kun je terecht voor lekkere restaurants, mooie terrassen, sightseeing, leuke fiets- en wandelroutes, winkels en nog veel meer! Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je verblijf.