Relatiegeschenken-trend: maak het functioneel

Het hele jaar door worden relatiegeschenken gebruikt om verschillende doelen te bereiken. Zo worden deze toegepast om naamsbekendheid te vergroten, relaties met zakenpartners te verbeteren en professionaliteit uit te stralen. Dat is nog maar de top van de ijsberg, want door relatiegeschenken op de juiste manier en voor de juiste situatie in te zetten, is er van alles mogelijk. Momenteel worden er steeds meer relatiegeschenken uitgekozen met een focus op functionaliteit. De reden waarom, voorbeelden van functionele geschenken en de mogelijke toepassingen zetten we hieronder voor je op een rij. 

Waarom functionaliteit? 

Eerder dacht je bij een relatiegeschenk alleen maar aan een kerstpakket, bonbons of een ander prachtig teken van waardering. Deze geschenken zijn vandaag de dag nog steeds razend populair, echter is er een categorie bijgekomen die net zo geliefd blijkt: functionele relatiegeschenken. Deze geschenken hebben een functie die verder gaat dan het geven van een cadeau. Hierdoor blijft het geschenk vaak langer in bezit en wordt de ontvanger vaker herinnerd aan de gever, omdat ze elke keer gebruik maken van het geschenk. Daarnaast zijn deze geschenken langer te behouden, gezien het niet wordt opgegeten of vergaat. 

De geschenken

Van functionele geschenken zijn er, dankzij de populariteit en veelzijdigheid, meer dan genoeg voorbeelden. Zo zijn er sleutelhangers die tegelijkertijd ook gebruikt kunnen worden als bieropeners. Ook laten steeds meer bedrijven paraplu’s en non woven tassen bedrukken met hun logo. Duurzame relatiegeschenken groeien ook in populariteit, vandaar dat deze twee trends dan ook gecombineerd kunnen worden. Zo zijn er duurzame koffiebekers voor zakenpartners die veel op reis zijn. Een relatiegeschenk dat al sinds jaar en dag wordt gegeven en een functie heeft is een pen met de naam of het logo van een bedrijf hierop. Pennen worden namelijk altijd wel gebruikt en zijn gemakkelijk te geven gezien het een kleinigheidje is die in vele situaties gebruikt kan worden. 

De uitvoering

Het geven van een functioneel geschenk kan erg succesvol zijn wanneer er van tevoren is nagedacht over de toepasselijkheid. Zo kan je dankzij het grote assortiment relatiegeschenken van Maxilia altijd iets vinden wat past bij jouw branche of een bepaalde relatie. Denk daarbij ook na over het seizoen en andere situaties waarbij een geschenk toepasselijk kan zijn. In de winter zijn er bijvoorbeeld mutsen, handschoenen en sjaals te bedrukken met het logo van je bedrijf. Echter, is dit in de zomer een apart geschenk om te ontvangen. Dan kan juist een stranddoek of een opblaasbare strandbal met logo ervoor zorgen dat je relatie aan je herinnerd blijft worden. Een situatie waarin relatiegeschenken gegeven kunnen worden zijn bijvoorbeeld jubilea, grote opdrachten, persoonlijke successen en levensgebeurtenissen. Denk aan het geven van een bedrukte romper bij een geboorte of een mok tijdens een 50e verjaardag. Zo is het niet zomaar een geschenk dat een relatie ontvangt maar een herinnering, gecombineerd met jouw logo. 

Of een relatiegeschenk nu een extra functie heeft of niet, de toepasselijkheid en het gevoel dat wordt gecreëerd door het in ontvangst nemen van een cadeau heeft een positief effect op hoe jouw relatie naar jouw bedrijf kijkt. Neem daarom ook altijd de tijd om de juiste geschenken uit te kiezen en deze op de juiste manier in te zetten.