Tijd om het magazijn te verduurzamen? Kies dan voor elektrische heftrucks!

Veel ondernemers denken na over verduurzaming, maar weet je ook precies hoe je dit kunt doen? In dit artikel vertellen we meer over het verduurzamen van het magazijn. Velen denken bij verduurzamen aan het doen van grote investeringen, zoals het installeren van vele zonnepanelen of het energieneutraal maken van het magazijn. Maar, je kunt ook al een grote stap zetten door heftrucks op diesel of LPG in te wisselen voor een elektrische heftruck. Maar, waarom zijn deze heftrucks eigenlijk duurzaam? Die vraag en ook andere vragen worden beantwoord in dit artikel.

Waarom is het belangrijk dat je magazijn duurzaam is? 

Om te beginnen is het belangrijk om te weten waarom duurzaamheid zo belangrijk is. Steeds meer mensen letten bij het doen van aankopen op of een product of bedrijf wel verantwoordelijk met het milieu en de natuur omgaat. Elektrische heftrucks zijn hier een goed voorbeeld van. Door over te stappen van diesel- of LPG-heftrucks naar elektrische trucks, draag je als bedrijf direct bij aan het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de mensen die in het magazijn werken. Elektrische trucks zijn namelijk veel stiller dan hun diesel- of LPG-tegenhangers, waardoor er minder geluidsoverlast is. Ook stoten ze geen schadelijke stoffen uit, wat goed is voor de gezondheid van de werknemers.

Minder onderhoud nodig 

Een andere reden waarom elektrische heftrucks duurzamer zijn, is dat ze minder onderhoud nodig hebben. Elektrische motoren hebben geen olie nodig en hoeven dus ook niet regelmatig ververst te worden. Daarnaast hebben elektrische trucks geen uitlaat, waardoor er minder kans is op storingen. Dit betekent dat je als bedrijf minder kosten maakt voor onderhoud en reparaties. Doordat de elektrische heftrucks minder vatbaar zijn voor mankementen hebben ze doorgaans ook een langere levensduur. 

Welke voordelen biedt een elektrische heftruck of stapelaar nog meer? 

Elektrische heftrucks zijn dus duurzamer dan hun diesel- of LPG-tegenhangers, maar ze hebben ook nog eens andere voordelen. Elektrische trucks zijn bijvoorbeeld sneller en wendbaarder dan hun diesel- of LPG-tegenhangers. Dit komt doordat de trucks een lagere zwaartekracht hebben, waardoor ze makkelijker manoeuvreren zijn. Elektrische trucks zijn daarnaast ook eenvoudiger in gebruik, omdat er minder bedieningsknopjes en -hevels zijn. Dit maakt het voor bestuurders gemakkelijker om de truck te besturen en dit verlaagt de kans op fouten. Naast een elektrische heftruck kun je je magazijn ook uitbreiden met een stapelaar elektrisch. Hiermee kun je op duurzame en eenvoudige wijze ladingen uit vrachtwagens halen. 

Kortom, elektrische heftrucks zijn duurzamer dan diesel- of LPG-heftrucks op verschillende manieren. Door over te stappen naar elektrische trucks draag je dus direct bij aan een duurzamere toekomst!