Tover jouw woning om in een groene oase

Kamerplanten

Planten maken je woning niet alleen gezelliger, ze bieden ook nog eens vele andere voordelen. Ze vullen de woning met zuurstof, ze zorgen voor een verhoogde mate van concentratie, ze maken gelukkig en zo zijn er nog vele andere voordelen. Genoeg redenen dus om jouw woning om te toveren tot een groene oase. Plantenwinkel.nl kan je hierbij helpen. Hier vind je een groot en divers aanbod aan planten, van grote kamerplanten tot aan luchtzuiverende planten. Voor iedere type kamer is er een geschikte plant te vinden, van weinig zonlicht tot veel zonlicht. Met behulp van het filtersysteem op de website kun je eenvoudig een plant vinden die precies aansluit op jouw wensen. 

Complimenteer de plant met een mooie bloempot

Verrijk je plant met een mooie bloempot. Ook voor bloempotten ben je bij Plantenwinkel.nl aan het juiste adres. In het aanbod vind je veel verschillende vormen, designs en kleuren. Voor ieder interieur is er een passende bloempot binnen te vinden. Let bij het kopen van een bloempot op de onderstaande zaken:

  • Past de bloempot qua kleur, design en vorm binnen je interieur?
  • Kies het juiste formaat bloempot. Het is belangrijk dat de bloempot het juiste formaat heeft voor de plant om zo groeistress te voorkomen. 
  • Zorg voor een bloempot met de juiste waterregeling. Zo heb je bloempotten die volledig waterdicht zijn en bloempotten die overtollig water afvoeren. 

Ben je niet zeker van je zaak? Laat je dan informeren door een specialist van Plantenwinkel.nl. Elke retourzending die je kunt voorkomen is natuurlijk weer een winst voor het milieu!

Kies een plant passend bij jouw woonomstandigheden

Je wilt natuurlijk dat jouw planten zo lang mogelijk meegaan. Om dit te realiseren is het belangrijk dat je een plant kiest die past bij jouw woonomstandigheden. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de plant te onderhouden aan de hand van de wensen van de plant. In het eerdergenoemde filtersysteem van Plantenwinkel.nl kun je aangeven hoeveel zonlicht/schaduw je in je woning hebt, in welke kamer je de plant wilt plaatsen, welke moeilijkheidsgraad je wilt en zo heb je nog meer filteropties die je helpen bij het kiezen van de juiste plant. 

Het is niet alleen goed om te letten op de woonomstandigheden, maar ook op de grootte van je kamer. Heb je een grote kamer? Dan kunnen grote kamerplanten een goede optie zijn om de ruimte op te vullen. Daarnaast vormen ze natuurlijk ook een mooie eyecatcher binnen je interieur. 

Creëer een uitgebalanceerd geheel

Maak jouw plantenrijk tot een mooi geheel door verschillende kleuren, vormen en soorten met elkaar te combineren. Probeer ook te combineren in bloempotten, door bijvoorbeeld de hangpotten van Plantenwinkel.nl te combineren met staande potten. Zodoende kom je tot een mooi speels geheel. Overigens kun je jouw plantenverzameling ook zelf aanvullen met eigen gekweekte planten. Door bijvoorbeeld een avocado pit te planten kun je jouw eigen avocado plant maken. Of plant een zaadje van een paprika om een eigen paprikaplant te maken. Wie weet houd je je er een eigen gekweekte paprika aan over!