Tweedehands NA-KD fashion voor een beter milieu

Wist je dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Het gebruik van chemicaliën bij productie, het grote verbruik aan energie en water en het vervoer van goederen over de hele wereld heeft een enorme impact op ons milieu. De huidige fast fashion draagt hier enorm aan bij. 

Fast fashion merken proberen voortdurend nieuwe kledingcollecties te lanceren om klanten aan te sporen om vaker terug te komen en meer te kopen. Hoewel fast fashion goedkoop kan zijn voor de klant, heeft het een negatief effect op het milieu en de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Toch zijn er tegenwoordig gelukkig ook modebedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid. Zo kun je bijvoorbeeld tweedehands NA-KD fashion kopen en aanbieden. In deze blog gaan we in op de mogelijkheden en voordelen van Circle fashion door het verkopen en kopen van tweedehands kleding. 

NA-KD Circle fashion

Om de huidige impact op het milieu te beperken heeft het modebedrijf NA-KD Circle fashion bedacht. Hier kan iedereen kleding aanbieden die hij of zij niet meer wil hebben. We hebben allemaal wel kleding die we eigenlijk niet dragen en die al een aardige tijd werkeloos in onze kast liggen. Dit kunnen miskopen zijn, zoals bijvoorbeeld een trui in een kleur die je eigenlijk niet mooi vindt. Hoe leuk is het dan om je kleding te kunnen verkopen aan iemand die er wel heel blij mee is? Naast kleding kun je ook accessoires aanbieden die je niet meer wil hebben. Zo kun je dus onder andere: spijkerbroeken, zonnebrillen, blouses, rokken, jassen, T-shirts en nog veel meer aanbieden. 

Hoe kun je jouw tweedehands kleding op NA-KD aanbieden?

Je kunt je tweedehands kleding eenvoudig aanbieden op NA-KD. Om je kleding erop te kunnen zetten maak je eerst een account aan op de website van NA-KD. Hierna klik je op de optie ‘My Wardrobe’. Hier kun je aangeven wat de staat is van jouw kledingstuk of accessoire. Je geeft aan of je kledingstuk er nieuw uitziet of als je kunt zien dat het kledingstuk al gedragen is. Wanneer je de stappen hebt doorlopen kun je jouw kledingstuk opsturen. Het pakketje met jouw kledingstuk wordt vervolgens bij jouw thuis opgehaald en helemaal gratis verzonden. Is jouw kledingstuk verkocht? Dan word je beloond met shoptegoed, zodat je weer iets leuks nieuws kunt kopen.

Verminder je CO2 uitstoot met tweedehands NA-KD fashion

Tweedehands kleding stoot gemiddeld 2,6 kg minder CO2 uit in vergelijking met een nieuw artikel. Door je kleding aan te bieden als tweedehands NA-KD fashion ben je dus goed bezig voor het milieu. Het leuke is daarnaast dat niemand weet dat je tweedehands kleding draagt en je zo op een betaalbare manier een leuke garderobe kunt verzamelen. Je kunt hierdoor alsnog leuke en trendy outfits dragen, maar je werkt niet meer mee aan de huidige fast fashion

Geef je kleding een tweede leven

Tweedehands kleding heeft een positieve impact op het milieu, omdat het de CO2 uitstoot van de productie van kleding vermindert. 

Het is heel eenvoudig om je tweedehands kleding aan te bieden en het wordt bij jouw thuis opgehaald waardoor je niet zelf op pad hoeft. Naast een opgeruimde kledingkast wordt jouw verkochte tweedehands kleding beloond met shoptegoed. Door kleding her te gebruiken, kunnen we de hoeveelheid nieuwe kleding die wordt gemaakt verminderen en de arbeidsomstandigheden in de fabrieken verbeteren.