Ga naar de inhoud

Welke herinnering kleurt jouw interieur?

Die ene moet wel heel bijzonder zijn om een plekje aan jouw wand te verdienen. Hoe maak je die keuze en wat doe je vervolgens met de presentatie?

Wat zou het toch mooi zijn om de tijd te kunnen vertragen of zelfs stil te zetten. Dat zou betekenen dat je extra lang van een specifiek moment zou kunnen genieten! En wie weet, science fiction is in de loop der jaren al vaker door de realiteit ingehaald… Voorlopig zullen we het echter met foto’s moeten doen. Die kun je aan je muur hangen, waarna jij op ieder gewenst moment een mentale tijdreis mag maken, terug naar het bijzondere moment dat aan jouw wand vereeuwigd is.

Trouwens, het hoeft natuurlijk niet een eigen momentopname te zijn, hè? Voor hetzelfde geldt is het een zelfgemaakte foto van een dier, een landschap of een bijzonder gebouw. Sterker nog, misschien is het tafereel dat jij op wilt hangen wel vastgelegd door een professionele fotograaf! Sterker nog, misschien gaat het hier wel om een illustratie of schilderij. Maar tot welke categorie het ook behoort en wat er maar op staat, de schoonheid van jouw esthetische keuze wordt alleen maar versterkt door de plek waar je de afbeelding ophangt en het frame waar je deze in plaatst.

Lijst op maat

Allereerst moet de lijst overeenkomen met de lengte en breedte van de foto zelf. Past deze bijvoorbeeld perfect in een fotolijst van 50×70 of 30×30 cm? Dan bestel je die. Maar niet alle maten zijn wellicht direct beschikbaar. Althans, niet die van jouw afbeelding. Dat kan omdat je deze hebt afgesneden of omdat het om een andere reden niet de verhoudingen heeft die gangbaar zijn voor fotolijsten. Gelukkig hoeft dit nu niet direct een probleem op te leveren.

Er bestaan namelijk zat aanbieders die jou een lijst op maat kunnen leveren. En dan hebben we het niet enkel over de afmetingen maar ook het materiaal waar de lijst van is gemaakt. Plus de textuur, de kleur en de dikte. Dit zijn belangrijke aspecten die grotendeels de esthetiek van je foto – en je interieur – bepalen.

Collage

Natuurlijk wil je het liever niet bij één herinnering houden om te presenteren maar juist om een hele reeks. Dat betekent dat je meerdere kleine lijstjes koopt en daar je huiskamer mee vol zet. Maar dat kan uiteraard behoorlijk druk worden en in plaats van foto’s wil je misschien ook wel andere decoraties gemakkelijk kwijt kunnen. Geen punt! Dan kies je voor een collagelijst, waar je allemaal kleinere kiekjes in kwijt kunt. Geniet van al die mooie en gevarieerde herinneringen, zo dicht bij elkaar.

Wissellijst

Herinneringen zijn als de gehele geschiedenis. Elke dag komt er mee bij. En waar schenk je nou wel aandacht aan en waaraan niet? Die keuze mag je helemaal zelf maken. Ook al betekent dit dat je een foto in je woonkamer moet vervangen met een andere. Wissellijsten maken dit gelukkig heel erg makkelijk. Ze stellen je in staat om zonder enige moeite te laten zien dat jij, net als ieder ander mens, verandert en groeit!

Lees ook eens over: