Duurzame lichtshow tijdens de kerst? Het kan met Twinkly!

Waar denk jij aan als je denkt aan kerst? Wij denken aan heerlijk eten, gezellig samenzijn met familie en vrienden, leuke kerstfilms kijken en natuurlijk prachtig verlichte kerstbomen, woningen en straten. Kerst is met recht een magisch feest en dit komt onder andere door de vele lichtjes die de duistere decembermaand op prachtige manier verlichten. Elk jaar maken mensen er weer een waar spektakel van, met verlichting in allerlei kleuren en vormen. Als je door de straten fietst zie je flikkerende lichten, verlichte kerstfiguren, ijspegelverlichting hangend aan de dakgoten van woningen en nog vele andere soorten verlichting. Dit alles vormt samen een magisch geheel en wij genieten er altijd met volle teugen van. Echter, wij hopen altijd wel dat mensen een beetje letten op de duurzaamheid van hun verlichting. Kerst moet natuurlijk goed gevierd worden, maar wel op een milieuvriendelijke manier. 

In dit artikel gaan we dieper in op het duurzaam verlichten van je woning tijdens de kerst. Hoe zorg jij ervoor dat je een mooi lichtshow kunt geven, terwijl je hiermee zo min mogelijk het milieu schaadt. Het antwoord op deze vraag is: Twinkly. Dit is hét merk als het gaat om slimme kerstverlichting. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze verlichting. Daarnaast bieden we je ook 7 tips betreft het duurzaam versieren van je woning en kerstboom. Hiermee kun jij niet alleen genieten van een magische, maar ook van een duurzame kerst. 

Wat is Twinkly? 

Twinkly is een vooraanstaand merk als het gaat om slimme kerstverlichting. In het assortiment vind je innovatieve kerstlampjes die je met een app op je telefoon of tablet kunt bedienen. Je kunt zelf kleuren, lichtpatronen en effecten creëren via de app, hiermee creëer je een sfeer die helemaal aansluit op jouw wensen. Zo kun je gaan voor warm wit, koel wit, maar ook voor een selectie aan felle kleuren. De mogelijkheden zijn talrijk! Overigens kun je kerstverlichting van Twinkly aansturen op basis van muziek, daar steel je écht de show mee bij jou in de straat. Het personaliseren van de verlichting gaat zelfs zover dat je elk individueel lampje kunt aansturen. De lichtsnoeren van Twinkly zitten vol met LED-lampen die elk hun eigen chip hebben, waardoor ze individueel aanstuurbaar zijn. De verlichting leent zich uitermate goed als kerstverlichting, maar daar houdt het niet op. Heb je een bijvoorbeeld een feestje, dan kun je ook een lichtshow creëren met de lichten van Twinkly.

Twinkly

Hoe duurzaam is Twinkly?

De belangrijke vraag is natuurlijk: hoe milieuvriendelijk is de kerstverlichting van Twinkly? De lichtsnoeren zijn voorzien van LED-verlichting. Deze vorm van verlichting is de meest duurzame verlichting die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. In vergelijking met de oude gloeilampen en halogeenlampen zijn de LED-lampen zeer energiezuinig. Zo zijn LED-lampen tot wel 90% zuiniger dan gloeilampen en tot 85% zuiniger dan halogeenlampen. Ook is de levensduur van deze verlichting vele malen hoger dan die van gloei- en halogeenlampen. LED-lampen hebben gemiddeld 15.000 branduren en gloeilampen hebben er gemiddeld slechts 1000. Zoals je ziet zijn LED-lampen een stuk milieuvriendelijker dan de oude verlichtingssoorten. Naast het feit dat Twinkly-kerstverlichting voorzien is van LED-lampen is er nog iets wat deze verlichting duurzaam maakt. Je kunt de lampjes namelijk dimmen. Bij reguliere kerstverlichting is het niet mogelijk om de lampjes minder fel te laten branden, maar bij Twinkly-verlichting kun je de lampen dimmen tot de gewenste felheid. 

De mogelijkheden van Twinkly

We hebben al het een en ander geschreven over de mogelijkheden van Twinkly, maar dat is nog niet alles. De lichtsnoeren zijn namelijk zodanig gemaakt dat je ze gemakkelijk kunt verlengen en kunt koppelen. Je kunt tot 4000 lampjes of 10 verschillende apparaten koppelen aan je WiFi-netwerk. Ook voor evenementen of grote bedrijfspanden zijn de lichtsnoeren erg geschikt. De snoeren zijn verkrijgbaar met RGB-, RGB W- of AWW-lampjes. RGB-lampjes kunnen alle kleuren van de regenboog tonen, RGB W-lampjes voegen hier wit aan toe en AWW-lampjes tonen warm wit in verschillende tinten. De lichtsnoeren zijn in allerlei varianten verkrijgbaar, zoals: ijspegelverlichting, kerstboomverlichting voor zowel binnen als buiten, feestverlichting, clusterverlichting en lichtgordijnen. Voor een ieder is er wat wils. 

7 tips om je woning en kerstboom duurzaam te versieren

Het hebben van duurzame verlichting is de eerste stap in het milieuvriendelijk versieren van je woning tijdens de kerst. Maar, daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Vandaar dat we nog 7 tips voor je op een rij hebben gezet die jou op weg moeten helpen naar een groene kerst. 

  • We beginnen bij de kerstboom, onmisbaar tijdens de kerst. In plaats van elk jaar een nieuwe natuurlijke boom te kopen kun je ook kiezen voor een duurzame kerstboom, zoals een tweedehands kunstkerstboom of een houten kerstboom.
  • Heb jij nog kerstversiering nodig? Neem dan eens een kijkje bij de lokale kringloopwinkel. Zo geef je producten een tweede leven en vaak zijn de producten hier ook nog eens scherp geprijsd. Win-win!
  • Maak eigen kerstversiering, bijvoorbeeld met lege potjes en spullen die je in het bos hebt gevonden. Zet deze op een schaal en plaats er wat vegan kaarsen bij en je hebt een mooie duurzame kerstschaal. 
  • Heb jij een krijt- of letterbord thuis? Voorzie deze van leuke kerstquotes of teken leuke kerstfiguren op het krijtbord. 
  • Teken een kerstboom, motiverende positieve spreuken en andere leuke kerstfiguren of kerstquotes op je raam met krijtstiften. 
  • Koop je nieuwe kerstversiering? Doe dit dan bij de lokale ondernemer om zo hen te steunen, in plaats van je spullen bij de Action te kopen. 
  • Maak een eigen kerstkrans van takken die je gevonden hebt in het bos. Fleur deze op met wat tweedehands kerstversiering die je gekocht hebt bij de Kringloop en wat LED-verlichting. 


Mis jij een tip voor het duurzaam versieren van je woning of kerstboom? Stuur deze dan in naar de redactie via
info@livelifegreen.nl. Wie weet staat jouw groene tip straks in dit rijtje. 

Bekijk het bericht op Pinterest:

Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met anderen via de onderstaande socials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp