Ga naar de inhoud

Levensduur zonnebril verlengen? Zo doe je dat!

Levensduur zonnebril verlengen? Zo doe je dat!

Heb je een mooie merkzonnebril gekocht? Grote kans dat je hier een groot bedrag aan hebt uitgegeven. Daarom is het niet prettig als je binnen de kortste keren weer een nieuwe moet kopen. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Vandaar dat we in deze tekst een aantal handige tips op een rijtje hebben gezet om de levensduur van je zonnebril te verlengen.

Berg je zonnebril veilig op als je hem niet gebruikt 

Op zomerse dagen draag je je zonnebril dames veelvuldig, maar niet de hele dag door. Juist op deze momenten kun je de levensduur van je zonnebril verlengen. Stop hem niet los in je tas, maar berg hem veilig op in een brillenkoker of hoes. Je verkleint op deze manier de kans op schade aan je zonnebril. Doordat de koker/hoes je zonnebril beschermt, is hij beter bestand tegen een stootje.

Stel hem niet bloot aan extreme hitte 

Ondanks dat je een zonnebril voornamelijk op warme, zonnige dagen draagt, is het niet verstandig om hem bloot te stellen aan extreme hitte. Leg hem bijvoorbeeld niet op tafel neer als je op een terras zit en laat hem ook niet in de felle zon in de auto liggen. Ligt je zonnebril wel lange tijd in de zon? Dan wordt de lijm waarmee de glazen vastzit mogelijk aangetast. Hierdoor kunnen de glazen er op den duur uitvallen en dat verkort de levensduur van je zonnebril.

Leg je bril nooit op de glazen neer

In de zomer zitten veel mensen regelmatig op het terras voor een hapje en/of drankje. Als dit ook voor jou geldt, leg je je zonnebril mogelijk op tafel neer zodra je zit. Je denkt misschien dat het niet verstandig is om de bril op zijn pootjes te laten rusten, maar dit is beter dan hem op de glazen neer te leggen. De glazen kunnen namelijk beschadigen als jij je zonnebril hierop laat rusten. 

Maak hem regelmatig schoon 

Als je regelmatig een zonnebril draagt, weet je dat de glazen snel vies worden. Naast vingerafdrukken kan er ook zand en andere rommel op achterblijven. Doe je hier niets aan? Kijk er dan niet raar van op als je zonnebril snel kapotgaat. Spoel je zonnebril eerst af onder lauwwarm water en neem de glazen vervolgens af met een zachte, pluisvrije doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of ruwe sponzen/doekjes, want hierdoor beschadigt je zonnebril. 

Gebruik een brillenkoord

Draag je je Prada zonnebril eventjes niet? Dan zet je hem misschien op je hoofd. Ondank dat dit makkelijk is, is het niet verstandig. Het montuur van de bril kan hierdoor namelijk vervormen. Gebruik daarom liever een brillenkoord. Je kunt de bril dan om je nek laten bungelen, zodat hij zijn vorm behoudt. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je je bril kwijtraakt of verliest.